Na Miletičovej ulici pribudnú ďalšie semafory

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na križovatke Miletičovej a Trenčianskej ulice, ktorá dlhodobo patrí medzi najnehodovejšie v celom meste, pravdepodobne v júni alebo v júli začnú budovať novú cestnú svetelnú signalizáciu.

Vybudovanie cestnej svetelnej signalizácie na tejto križovatke je súčasťou rekonštrukcie Miletičovej ulice v úseku od Záhradníckej po Trenčiansku, ktorá je poslednou etapou výstavby Mosta Apollo. Po úplnom uzatvorení Miletičovej ulice, ktoré si vyžiadalo aj zmenu trasovania liniek mestskej hromadnej dopravy, dôjde v súvislosti s prácami na spomínanej križovatke k ďalším zmenám, podrobnosti neboli v čase uzávierky tohto vydania novín ešte známe. Obmedzenia sa dotknú aj individuálnej dopravy. Ako pre Bratislavské noviny povedal vedúci projektu výstavby Mosta Apollo Ján Šoltýs z akciovej spoločnosti Metro Bratislava, ktorá je investorom stavby, termín začatia budovania cestnej svetelnej signalizácie bude závisieť od priebehu ďalších prác na stavenisku.

Projekt rekonštrukcie križovatky ulíc Miletičova- Košická zahŕňa jednak rozšírenie úseku Košickej ulice od Gemerskej po Miletičovu na štvorpruhovú smerovo rozdelenú komunikáciu so stredovým deliacim pásom, jednak rozšírenie Miletičovej ulice od Záhradníckej po Trenčiansku ulicu. (Zvyšný úsek Miletičovej od Trenčianskej ulice po Prievozskú sa v rámci tejto stavby rekonštruovať nebude.) Zvýšenie kapacity spomenutej križovatky a jej priepustnosti sa dosiahne pridaním odbočovacích pruhov a svetelnej signalizácie. Stavebné práce zahŕňajú aj prekládky a rekonštrukcie inžinierskych sietí, prípojky pre plynovod, úpravy verejného osvetlenia, rekonštrukciu trolejového vedenia, realizáciu protihlukových opatrení, sadové úpravy a ďalšie práce v celkovom náklade asi 125 miliónov korún.

Rekonštrukciu križovatky Miletičova - Košická by spoločnosť Metro Bratislava mala aj napriek neplánovaným opravám kanalizačného zberača dokončiť v stanovenom termíne, teda do 31. augusta tohto roka.

Páčil sa vám článok?