Einsteinovu ulicu budú rekonštruovať, oprava potrvá od 28. mája do 30. júna

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Mimoriadne frekventovaná Einsteinova ulica prejde rekonštrukciou, počas ktorej bude prejazdná iba čiastočne. Dokončovacie práce sa pripravujú aj na diaľničnom úseku Viedenská cesta - Prístavný most uprostred Einsteinovej ulice.

Ako povedala pre Bratislavské noviny riaditeľka sekcie dopravy a cestného hospodárstva bratislavského magistrátu Tatiana Kratochvílová, oprava Einsteinovej ulice sa bude vykonávať na dve etapy. V prvej etape v čase od 18. apríla do 14. mája sa bude opravovať jazdný pruh pri Auparku. Bude sa robiť v takom režime, že vždy ostane prejazdný minimálne jeden jazdný pruh. „To znamená, že komunikácia bude prejazdná,“ konštatovala. Druhá etapa rekonštrukcie, počas ktorej sa bude opravovať jazdný pruh pri obchodnom dome Átrium, bude v obdobnom režime od 15. do 27. mája. V oboch etapách sa bude pri prácach postupovať tak, že najprv sa odstavia vonkajšie pravé jazdné pruhy a odstavné pruhy a premávka bude po ľavom pruhu a následne sa doprava presmeruje na pravý jazdný pruh a rekonštruovať sa bude ľavý jazdný pruh.

Ako upozornila T. Kratochvílová, v prípade, že práce na prvej etape budú trvať z nepredvídateľných dôvodov dlhšie, druhá etapa sa bude realizovať až po uložení drenážneho asfaltového koberca na diaľnici. Ten sa bude klásť v dvoch etapách za úplnej uzávierky jazdného pásu takisto v dvoch etapách. V prvej etape, ktorá potrvá od 28. mája do 15. júna, sa má upraviť pás pri Auparku, v druhej etape, ktorá je časovo rozvrhnutá na obdobie od 16. do 30. júna, príde na rad pás pri obchodnom dome Átrium. Zhotoviteľom stavby je akciová spoločnosť Doprastav, investorom je Národná diaľničná spoločnosť.

„Rekonštrukcia Einsteinovej ulice je z hľadiska jej stavebno-technického stavu nevyhnutná,“ uviedla T. Kratochvílová. „Tento stav je spôsobený dlhodobým nadmerným zaťažením komunikácie stavebnými zásahmi súvisiacimi s výstavbou diaľnice D1 v úseku Most Lafranconi - Prístavný most.“

Páčil sa vám článok?