Po Miletičovej a Košickej ulici do augusta nepôjde MHD

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Od 19. februára až do augusta sa dopravná situácia na Miletičovej a Košickej ulici výrazne zmení: kvôli rekonštrukčným prácam po nich nebudú premávať trolejbusy a autobusy mestskej hromadnej dopravy.

Projekt rekonštrukcie križovatky ulíc Košická - Miletičova zahŕňa rozšírenie úseku Košickej ulice od Gemerskej po Miletičovu na štvorpruhovú kominukáciu so stredovým deliacim pásom a rozšírenie úseku Miletičovej ulice od Záhradníckej po Trenčiansku ulicu. Ako nám povedal Ladislav Csáder, generálny riaditeľ spoločnosti Metro Bratislava, zvýšenie kapacity križovatky a jej priepustnosti sa dosiahne pridaním odbočovacích pruhov a svetelnej signalizácie. „Stavebné práce zahŕňajú aj prekládky a rekonštrukcie inžinierskych sietí, prípojky pre plynovod, úpravy verejného osvetlenia, rekonštrukciu trolejového vedenia, realizáciu protihlukových opatrení, sadové úpravy a ďalšie práce v celkovom rozpočtovom náklade takmer sto miliónov korún,“ uviedol.

Ako dodal, vlani v septembri sa začali práce na zariadení staveniska, ktoré vzniklo na parkovisku oproti sídlu Doprastavu. Od začiatku prác v septembri 2005 bolo podľa jeho slov možné pracovať na okolitých pozemkoch bez vplyvu na dopravu. „V súvislosti so spustením samotných stavebných prác však bude potrebná úplná výluka dopravy na časti Miletičovej ulice od Trenčianskej až po Záhradnícku ulicu,“ upozornil L. Csáder. „To znamená, že od 19. februára až do augusta nebudú premávať ani trolejbusy na Košickej a budú presmerované po paralelných uliciach.“

V súčasnosti pokračujú práce na prekládke slaboprúdových káblov, ktorá bude ukončená asi do 15. augusta. Rekonštrukcia trolejového vedenia potrvá od začiatku až do konca rekonštrukčných prác, rekonštrukcia vodovodov Košická - Miletičova potrvá asi od 15. marca do 15. septembra. „Na dodržanie časového plánu má však vplyv viacero faktorov,“ konštatoval L. Csáder. „Jeden z najvýznamnejších je možný nesúlad podzemných inžinierskych sietí s technickými mapami. Samotné rekonštrukčné práce v križovatke sa začnú 20. februára a budú sa vykonávať postupne s ukončením v letných mesiacoch.“

V súčasnosti sa začala aj výstavba vežiaka Wüstenrot pri križovatke Košická - Miletičova. Ako nám povedal architekt Otto Grossmann, v týchto dňoch sa začnú práce s podchytávaním stavby jestvujúcej budovy DOAS. Výstavba má trvať 14 mesiacov, objekt bude mať 12 podlaží a bude v ňom 47 bytov.

Páčil sa vám článok?