Zmeny v MHD majú uľahčiť dopravu

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Od pondelka 9. januára platia v trasovaní niektorých liniek MHD zmeny, ktoré by mali pomôcť najmä ľuďom cestujúcim do centra z Devínskej Novej Vsi a z Devína.

Na linke číslo 28 je zabezpečovaná premávka denne z Devínskej Novej Vsi do Devína a ďalej cez Devínsku cestu, Botanickú ulicu a Nábrežie arm. gen. L. Svobodu až pod Nový most, a to obojsmerne. Snahou dopravného podniku bolo zachovať požadované spojenie medzi Devínom a Devínskou Novou Vsou a zároveň ponúknuť alternatívnu možnosť spojenia Devínskej Novej Vsi s centrom mesta so snahou eliminovať nepriaznivý vplyv súčasného 15- až 20-minútového zdržania autobusov linky číslo 21 v dopravných zápchach na Lamačskej ceste a v oblasti Patrónky. Linka číslo 28 doplní linku číslo 29, ktorá bude naďalej premávať medzi Devínom a Novým mostom v špičkových obdobiach pracovných dní.

Linky číslo 27 a 35 sú zlúčené do jednej, novej linky číslo 23, ktorá premáva z Devínskej Novej Vsi od Strednej odbornej školy Policajného zboru SR cez ulicu Jána Jonáša (Volkswagen) a Dúbravku (Saratovská a Alexyho ulica) do Lamača (Hodonínska ulica, Podháj) a späť. Pre cestujúcich z Devínskej Novej Vsi je v Dúbravke umožnený prestup z linky číslo 23 na linky číslo 34 a 83 na spoločných zastávkach, bez potreby prechádzania cez neriadenú križovatku Saratovská - Pri kríži.

Páčil sa vám článok?