Dve lávky ponad diaľnicu budú hotové ešte v tomto roku

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Len pred necelými dvoma týždňami zodpovední vyhlasovali, že lávky ponad Einsteinovu sú problémom, ktorý sa nepodarí vyriešiť skôr ako o sedem mesiacov, dnes sú limity kratšie, dve z troch lávok budú do konca roka.

Najmä investor - Národná diaľničná spoločnosť - a dodávateľ - Doprastav - trvali na tom, že viac ako dva nadchody ponad diaľnicu a Einsteinovu ulicu za žiadnych okolností nemôžu v tomto roku odovzdať. Z iniciatívy petržalského starostu Vladimíra Bajana však zvolal štátny tajomník ministerstva dopravy Ján Kotuľa rokovanie, na ktorom sa okrem zástupcov petržalskej samosprávy zúčastnili aj predstavitelia Národnej diaľničnej spoločnosti, ktorá je investorom celej stavby. Mesiace údajne neriešiteľný administratívny problém s povoleniami a kolaudáciami sa v priebehu niekoľkých hodín stratil. Treba povedať, že v prospech investora, diaľničnej spoločnosti, a dodávateľa, Doprastavu, pretože tí mali podľa projektov dohotoviť päť lávok už do minulého roku. Lávky sú pre peších a cyklistov jediným spojením Petržalky s nábrežím a s nástupom na ľavobrežnú časť Bratislavy.

Na rokovaní na ministerstve sa našli formy a spôsoby, ako zúčastnené strany prispejú k odstráneniu administratívnych prekážok a ako sa podarí odovzdať do konca decembra ďalšie dve (dve fungujú už od februára, resp. mája tohto roka) z piatich lávok. Posledná lávka by mala začať slúžiť verejnosti najneskôr koncom januára. Investor a dodávateľ pritom ešte pred pár dňami tvrdili, že tieto tri lávky nemôžu dohotoviť skôr ako v máji roku 2006. Výsledkom rokovania u J. Kotuľu je, že najneskôr 21. decembra sa skolaudujú lávky pri Ravaku a Dopravnom podniku, čím sa rovnomerne pokryje prístup z Petržalky na nábrežie.

Páčil sa vám článok?