Po diaľnici v meste len šesťdesiatkou

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Medzi vodičmi pretrvávajú nejasnosti, akou rýchlosťou je povolené jazdiť na diaľničných úsekoch, ktoré sú na území mesta. Svedčia o tom aj listy našich čitateľov.

Ako nás upozornil náš čitateľ Peter Kotleba, v minulosti bola v smere z Bratislavy od Prístavného mosta po diaľnici na Žilinu povolená rýchlosť len 80 kilometrov za hodinu, pričom Slovenská správa ciest vtedy argumentovala, že je to diaľnica v meste a nie je potrebná značka (koniec Bratislavy bol vyznačený dopravnou značkou nad Gagarinovou ulicou pri sídle televízie TA3) a znížená rýchlosť je potrebná kvôli výjazdom vozidiel. Dnes je podľa neho koniec Bratislavy tesne za Prístavným mostom a ďalej pokračuje diaľnica s povolenou rýchlosťou 130 kilometrov za hodinu.

S otázkou, ako je to s maximálnou povolenou rýchlosťou na diaľnici v intraviláne mesta, sme sa obrátili na zástupkyňu bratislavskej krajskej policajnej hovorkyne Alenu Toševovú. Ako nám potvrdila, dopravné značenie bolo upravené. „Na diaľničnom obchvate D1 mimo obce (mimo Bratislavy, čo je označené dopravnou značkou začiatok/koniec obce) je povolená rýchlosť 130 km/h,“ povedala nám. „Na diaľnici v obci (v meste) je povolená rýchlosť 60 km/h.“

Páčil sa vám článok?