V doprave a linkách MHD urobili zmeny

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Od 3. decembra je na základe rozhodnutia ministerstva dopravy zakázané odbočovanie z Dolnozemskej cesty (od Mosta Apollo) doprava na Bosákovu ulicu. V súvislosti s tým sa zmenila trasa autobusovej linky MHD číslo 68.

Spomenutá zmena organizácie dopravy bola prijatá v súvislosti so súčasným stavebným usporiadaním komunikácií na Dolnozemskej ceste v mieste styku vetiev z Prístavného mosta, Mosta Apollo a napojenia Bosákovej ulice. Autobusy linky číslo 68 preto v smere do Petržalky premávajú po zmenenej trase - z Mosta Apollo pokračujú z Dolnozemskej cesty cez Gettingovu a Mamateyova ulicu, kde zastavujú na zastávkach Bulíkova a Šustekova. Zastávka Bosákova na Šustekovej ulici (pri trhovisku) nie je obsluhovaná. V smere z Petržalky do mesta sa trasa a zastávky linky číslo 68 nezmenili.

Od pondelka 5. decembra 2005 bola pre autobusy linky číslo 78 v smere z Petržalky na Dolné hony zriadená nová zastávka na Farského ulici. Tým sa má zvýšiť bezpečnosť cestujúcich, ktorí pri prestupe medzi linkami číslo 84, 99 (z Ovsišťa) a číslo 78 (smer Dostojevského rad, centrum mesta - oblasť Šafárikovo námestie), už nemusia prechádzať cez križovatku Jantárová cesta - Bosákova - Farského.

Zmenila sa aj trasa linky číslo 38 - od 5. decembra autobusy tejto linky zachádzajú v obidvoch smeroch jazdy do areálu TESCO Lamač a na Segnáre.

Páčil sa vám článok?