DPB mrzí, že sa pri nehode zranili cestujúci

26.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Dopravný podnik Bratislava mrzí, že sa pri dnešnej rannej dopravnej nehode v Petržalke zranili štyria cestujúci. Uviedol to predseda predstavenstva Dopravného podniku Bratislava Branislav Zahradník.

Podnik však zranených odškodňovať nebude. Zahradník to odôvodnil tým, že nehodu nezapríčinil šofér autobusu, ale vodič vozidla údržby. Zranení by sa v prípade finančného odškodnenia mali preto podľa jeho vyjadrení obrátiť na spoločnosť Technické služby A.S.A., v ktorej spomínaný vodič pracuje.

Dopravná nehoda sa stala na križovatke ulíc Jantárova a Jungmannova. Pravdepodobnou príčinou bolo, že vodič údržbového vozidla nedal prednosť kĺbovému autobusu na linke číslo 95 smerujúcemu na Šafárikovo námestie. Pri nehode sa dvaja ľudia zranili ľahko, ďalší dvaja boli prevezení do nemocnice na Antolskej. V súčasnosti by mala byť na pozorovaní už iba jedna osoba.

Škoda na autobuse sa odhaduje na približne 300-tisíc korún. Okrem rozbitého skla je na vozidle poškodená aj "harmonika". Autobus sa už nachádza v petržalskej vozovni, dĺžka opravy nie je ešte známa. "Mrzí nás to o to väčšmi, že ide o kĺbový autobus, ktorých máme málo," povedal Záhradník. Podnik sa preto bude snažiť nasadiť autobus do premávky čo najrýchlejšie. Škoda na vozidle údržby sa odhaduje na približne 350-tisíc korún.

(sita)

Páčil sa vám článok?