Linku do Wolfsthalu využilo vyše 2200 ľudí

25.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Viac ako 2200 pasažierov prepravil v sobotu 24. mája medzi Bratislavou a rakúskym Wolfsthalom Dopravný podnik Bratislavy, a. s. Linku slávnostne otvorili 22. mája. Pôvodné odhady DPB boli približne 1000 cestujúcich.

"Dokonca sme museli pre vysoký záujem operatívne rozhodnúť o nasadení ďalších dvoch autobusov, ktoré mali zvládnuť nápor cestujúcich," povedal dnes pre TASR predseda predstavenstva DPB Branislav Zahradník. Tento záujem ukazuje, konštatoval, že rozšírenie mestskej dopravy po Wolfsthal bolo správne.

Zahradník uviedol, že v sobotu bola linka bezplatná, aby si ju mohli cestujúci vyskúšať. "Pevne verím, že záujem o túto linku bude nielen vtedy keď bola bezplatne, ale aj v bežných dňoch," dodal.

Ak bude linka do Wolfsthalu úspešným projektom, nevylúčil jej predĺženie po Hainburg, zaujímavou je aj trasa do Kittsee či prípadne do maďarskej Rajky.

Medzi Viedňou a Bratislavou od roku 1914 premávala regionálna električka, ktorá následkom povojnových udalostí zanikla. Dopravný podnik Bratislava chce nadviazať na túto dopravnú tradíciu. Bude sa usilovať, aby spojenie medzi Bratislavou a Wolfsthalom bolo po čase predĺžené až do Hainburgu, uzavrel Zahradník.

(tasr)

Páčil sa vám článok?