Zo stanice Nové Mesto posilňujú MHD

22.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Kvôli rekonštrukcii tretieho nástupišťa na Hlavnej stanici boli presmerované niektoré rýchliky na Železničnú stanicu Bratislava - Nové Mesto. Dopravný podnik Bratislava, a.s., preto posilňuje linky MHD z tejto stanice.

Ide najmä o posilnenie autobusových liniek, ktoré nadväzujú na príchod tzv. študentských vlakov z celého Slovanska deň pred pracovným dňom. Bratislavský mestský dopravca teda deň pred začiatkom pracovného týždňa počas vyučovania a obdobia skúšok na vysokých školách v čase približne od 18.30 do 22.00 h zabezpečí dopravu MHD na posilovej linke číslo 131 do Mlynskej doliny aj zo stanice Nové Mesto po príchode presmerovaných vlakov.

Spoje od železničnej stanice Bratislava - Nové Mesto zastavia na zastávkach MHD Račianske mýto, Zochova ulica, Lafranconi a Cintorín Slávičie údolie. K študentským internátom Lafranconi a Družba je zo železničnej stanice Nové Mesto možné využiť aj električkovú linku číslo 1 a v podvečerných hodinách aj linku číslo 4, ktorá bude mimoriadne prepravovať cestujúcich od stanice Nové Mesto.

Zo Železničnej stanice Vinohrady a Predmestie je možné v smere do Mlynskej doliny využiť električky s prestúpením na autobusy číslo 39 a 131 na Račianskom mýte. Linky 131 a 141 budú premávať do konca júna 2008.

Na treťom nástupišti bratislavskej Hlavnej stanice sa vo štvrtok 1. mája začali rekonštrukčné práce. Mali by trvať do 30. novembra, pričom celkové finančné náklady predstavujú 101,55 milióna korún (3,15 milióna eur).

(rob)

Páčil sa vám článok?