Niektoré spoje dopravný podnik upraví

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Občania od septembrových zmien v bratislavskej MHD najviac pripomienkovali spoje z Vrakune a Ovsišťa do centra mesta, tie bratislavský Dopravný podnik v súčinnosti s magistrátom zrejme aj upraví.

Informoval o tom vedúci odboru informatiky a koordinácie dopravy Dopravného podniku Bratislava Karol Kajdi. Ako ďalej uviedol, magistrát i DPB dostali od občanov približne 1300 pripomienok k septembrovým zmenám v MHD, ich analýzu a navrhované zmeny prerokujú v decembri mestskí poslanci. Cestujúci sa radikálnejších zmien v linkovaní autobusov zrejme dočkajú začiatkom budúceho roku.

„Na základe pripomienok však pristupujeme aj k operatívnym zmenám,“ povedal Kajdi a dodal, že koncom novembra by mal dopravný podnik posilniť premávku autobusov linky číslo 96 o štyri zrekonštruované kĺbové vozidlá. „Ľudia sa sťažovali, že aj v špičke na tejto linke premávali autobusy s nízkou kapacitou,“ informoval. Spoje v Petržalke a v Devínskej Novej Vsi by malo v lete budúceho roku posilniť aj približne 20 autobusov, na nákup ktorých vyčlenili mestskí poslanci v októbri 200 miliónov korún z budúcoročného programu priorít rozvoja Bratislavy.

Páčil sa vám článok?