Policajti a deti budú hodnotiť vodičov áut

19.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Aj v tomto roku sa uskutoční celoslovenská dopravno-preventívna akcia s názvom Jablko - citrón, ktorú organizuje poisťovňa Generali, a.s., a Policajný zbor. V okrese Bratislava I bude 29. mája od 14.00 do 15.30 h na Brnianskej ulici.

Cieľom akcie je upozorniť vodičov, že bezohľadnou jazdou ohrozujú ostatných účastníkov cestnej premávky, najmä deti. Okrem výchovy vodičov k zodpovednejšej jazde akcia prispeje k dopravnej výchove detí ako účastníkov cestnej premávky a budúcich vodičov.

Vo štvrtok 29. mája bude dopravná polícia vykonávať kontrolu dodržiavania maximálnej povolenej rýchlosti a deti základných škôl vo veku od 10 do 12 rokov budú hodnotiť správanie vodičov za volantom. Vodičov, ktorí neporušia všeobecne záväzné právne predpisy a dodržia stanovenú rýchlosť jazdy, deti odmenia obrázkom, jablkom, poďakovaním a úsmevom.

Tých vodičov, ktorí spáchajú priestupok proti bezpečnosti cestnej premávky a prekročia stanovenú rýchlosť, deti obdarujú kyslým citrónom a požiadajú ich o ohľaduplnejšie správanie, pretože bezohľadnou jazdou ohrozujú nielen svoj život, ale aj životy ostatných účastníkov cestnej premávky.

(čer)
Páčil sa vám článok?