Dopravný podnik chce ísť aj za mesto

15.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Dopravný podnik chce v budúcnosti prevádzkovať linky hromadnej dopravy aj za hranicami hlavného mesta a obsluhovať blízke obce. Jednou z prvých lastovičiek je Wolfsthal, ale nemá ísť len o Rakúsko či Maďarsko.

Predstavitelia spoločnosti si vedia predstaviť obsluhu napríklad aj juhovýchodnej či západnej časti okolia Bratislavy, napríklad aj Stupavy a ďalších obcí a miest. V rámci spustenia integrovanej dopravy môže dôjsť k odľahčeniu mestských prepravných kapacít a hranice mesta už nemusia pre DPB byť obmedzujúce tak ako doteraz.

V súvislosti s premávkou linky do Rakúska sa nedávno spomínala napríklad aj obec Rajka v Maďarsku, kde vzniká silná slovenská komunita vlastníkov nehnuteľností. Podľa našich informácií je od 1. apríla zriadená skúšobná autobusová doprava z obce Bezenye cez Rajku do Rusoviec, Jaroviec až do Petržalky. Prevádzku zabezpečuje súkromná spoločnosť a autobusy jazdia zatiaľ len počas pracovných dní, pričom lístky sú v predaji na železničnej stanici v Rajke. Súkromný dopravca ráta s predpredajom lístkov aj v iných obciach. Nadviazal kontakt s dnes už zaniknutou spoločnosťou Bratislavská integrovaná doprava, s.r.o., s cieľom začleneniť linku do integrovanej dopravy v rámci Bratislavského samosprávneho kraja.

(rob)

Páčil sa vám článok?