MHD začína od soboty jazdiť do Wolfsthalu

13.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Dopravný podnik Bratislava, a.s., chce začať s premávkou linky do rakúskeho Wolfsthalu už od 17. mája tohto roka. Nedávno totiž dostal licenciu na prevádzku hromadnej dopravy do tejto susednej rakúskej obce.

Počas prvého dňa má byť linka zadarmo, potom bude stáť lístok 50 korún, alebo 1,5 eura. Deti do šesť rokov budú cestovať zadarmo a veková kategória od šesť do 26 rokov a dôchodcovia platia polovičnú tarifu. Intervaly sú počas týždňa naplánované na pol hodinu, počas víkendov a sviatkov hodinové.

Podľa informácií od dopravcu, vodiči nasadzovaní na túto linku prešli špeciálnym školením a majú aj základy nemčiny. Keďže ide o pilotný projekt, dopravný podnik môže na základe záujmu a výsledkov počas prvých mesiacov urobiť úpravy v grafikone. Spoj by mal prejsť z jednej konečnej do druhej zhruba za 20 minút, preto budú na zabezpečenie grafikonu stačiť denne dve vozidlá. Počas víkendu to bude pravdepodobne len jedno.

Pôvodne chcel bratislavský dopravca jazdiť až do Hainburgu, no rakúske predpisy by v prípade jedinej zastávky na ceste (Wolfsthal), považovali túto dopravu za vnútroštátnu linku. To by znamenalo ďalší proces povoľovania a zvýšenie nákladov na prevádzku. Je aj pravdepodobné, že rakúska strana si zatiaľ neželá konkurenčného dopravcu v tejto lokalite.

(rob)

Páčil sa vám článok?