Ivanskú cestu začnú postupne opravovať

8.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

O katastrofálnom stave Ivanskej cesty v úseku od železničného priecestia po Galvaniho ulicu sme písali v siedmom tohtoročnom čísle Bratislavských novín. Zdá sa, že aspoň čiastočnú opravu tejto ulice urobí mesto už tento rok.

Ivanská cesta je v katastrofálnom stave už dlhé roky. Z oddelenia cestného hospodárstva magistrátu nás informovali, že mesto uvažuje o frézovaní a položení nového asfaltu aspoň na najhorší úsek cesty. Najskôr by rekonštrukčné práce mohli prísť do úvahy na jeseň tohto roku. Všetko závisí od finančných kalkulácií, pričom odhadované náklady na tento úsek by boli asi 30 miliónov korún. Aj preto sa predpokladá, že poškodená komunikácia sa bude opravovať postupne, po etapách.

Negatívom v celej oblasti je aj problémová križovatka bez svetelnej signalizácie so železničným priecestím bez závor. Dochádza tu často k dopravným nehodám a priecestie je považované za jedno z najrizikovejších. Rekonštrukcia a reorganizácia dopravy by v tomto priestore zvýšila bezpečnosť a priepustnosť premávky. Aj pohyb chodcov je tu nekoordinovaný a nebezpečný, pretože neexistuje bezpečný priechod cez železničné priecestie.

(rob)

Páčil sa vám článok?