DPB si požičal 13 autobusov z Banskej Bystrice

7.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Dopravný podnik Bratislava sa s mestským dopravcom v Banskej Bystrici dohodol na ročnom prenájme trinástich kĺbových autobusov typu Karosa 900. DPB to odôvodnil potrebou operatívneho riešenia nedostatku vozidiel.

Autobusy sú v súčasnosti v Bratislave a dopravca ich bude nasadzovať v čo najkratšom čase. Jazdiť by mali na linkách MHD, na ktorých jazdia kĺbové autobusy a kde bol zaznamenaný výpadok kvôli zlému technickému stavu. Banskobystrický dopravca požičal svoje autobusy, pretože ich v súčasnosti nevyužíva. Počas jedného roku by mali pomôcť hlavnému mestu preklenúť obdobie postupného dopĺňania vozového parku autobusmi, ktoré by mal DPB získať na základe verejnej súťaže.

Dopravný podnik vypisuje v týchto dňoch veľkú verejnú súťaž na nákup nízko podlažných kĺbových autobusov na roky 2008 – 2011 v počte spolu 240 autobusov. Súťažné podklady boli schválené v predstavenstve spoločnosti, ktorá bude spolu s mestom hľadať formu financovania súťaže. Dopravca ďalej v tomto období vyberie aj víťaza verejnej súťaže na prenájom približne dvadsiatich nízkopodlažných dvanásťmetrových autobusov na stlačený zemný plyn. Počas ôsmich rokov prenájmu zaplatí za ne asi 170 miliónov korún. Zákazka bola postavená tak, aby mohol dopravca pribrať ďalších desať kusov. Prenajaté autobusy by čiastočne nahradili staršie a opotrebované Tambusy alebo aj Karosy, napríklad na linke číslo 32.

(rob)

Páčil sa vám článok?