Ochrana detí na Vazovovej ulici má asi slabiny

1.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na nebezpečenstvo pre deti najmä zo Základnej školy na Vazovovej ulici nás upozornil čitateľ Ján Kordík. Tvrdí, že v okolí každej školy by mala by obmedzená povolená rýchlosť pre autá na 40 km za hodinu. Tu však nie je.

Na tejto jednosmernej dvojpruhovej ulici sú hneď dve školy - základná a gymnázium. Za križovatkou s Mýtnou ulicou je síce svetelná signalizácia, no náš čitateľ tvrdí, že v prípade zelenej to mnohí vodiči s rýchlosťou preháňajú a ohrozujú tak deti v okolí týchto škôl.

Riaditeľ Základnej školy na Vazovovej ulici Karol Müller pre Bratislavské noviny uviedol, že na ulici je taká hustá premávka, že sa tu autá posúvajú krokom. „Po celej dĺžke školy máme medzi chodníkom a cestou zábradlie. Obmedzenie rýchlosti na 40 km/h by nič neriešilo, lebo je to v ľuďoch - šoféroch,“ tvrdí riaditeľ. Podľa neho keď sa konečne ľudia naučia správať a budú rešpektovať predpisy (napr. aj semafory), tak bude na úseku pri Základnej škole na Vazovovej ulici všetko v poriadku.

„Zišiel by sa semafor na konci, to znamená na križovatke Vazovova - Radlinského. Kedysi tam aj namontované boli, nikdy však nefungovali a potom zrazu zmizli a nič. Tam je to najkritickejšie,“ uviedol K. Müller. Dodal, že škola niekoľkokrát kontaktovala políciu. Príde hliadka na dva - tri dni, a tým sa to podľa neho končí.

Na smiech je podľa neho situácia, ktorá sa pravidelne opakuje druhého septembra a 30. júna - policajti hliadkujú pred školou, ako keby vtedy sa malo niečo udiať. V súvislosti so snahami o zvýšenie bezpečnosti detí na tejto frekventovanej križovatke písalo vedenie školy starostovi Starého Mesta, ako aj na magistrát. Staromestská miestna samospráva dala podľa riaditeľa umiestniť na začiatku Vazovovej ulice tabule pre vodičov: „Pozor škola - pohybujú sa tu deti“!

(rob)

Páčil sa vám článok?