V meste budú niektoré obmedzenia dopravy

29.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

Od piatku 2. mája od 21:00 h do nedele 4. mája do 15:00 h bude pri Patrónke obmedzená premávka. Na úseku od križovatky Červený most - SAV - Lamačská smer Patrónka bude uzavretá cesta pre stavebné práce.

Premávka tu bude presmerovaná do protismeru v jednom jazdnom pruhu. Zmena dopravy bude označená prenosným dopravným značením, policajti budú tento úsek monitorovať.

Od štvrtku 1. mája do soboty 3. mája a na budúci týždeň od štvrtku 8. mája. do soboty 10. mája bude pre frézovanie vozovky obmedzená premávka na úseku diaľnice D1 v Bratislave (km 9,5 až 10,5) na križovatke Rondel (odbočka na Bajkalskú-Slovnaftskú) v oboch smeroch. Prejazdný bude v každom smere len jeden jazdný pruh, zmena dopravy bude taktiež označená prenosným dopravným značením.

Na Prístavnom moste bude čiastočná uzávera

Národná diaľničná spoločnosť, a.s upozorňuje, že diaľnicu D1 v úseku Prístavný most – Mierová ulica čiastočne uzavrie v dvoch etapách.

V termíne od štvrtka 1. mája 00.00 h do nedele 4. mája 15.00 h bude uzávierka pomalých jazdných pruhov v obidvoch smeroch. V smere jazdy Bratislava (BA) - Žilina (ZA) v úseku 9,685 - 10,400 km a v smere jazdy ZA-BA v úseku 10,385 - 9,765 km.

Druhá etapa je naplánovaná v termíne od stredy 7. mája od 22.00 h do nedele 11. mája do 15.00 h. NDS upozorňuje na uzáveru rýchlych jazdných pruhov v obidvoch smeroch a to v smere jazdy BA-ZA v úseku 9,685 - 10,400 km a v smere jazdy ZA-BA v úseku 10,385 - 9,765 km. Dôvodom sú stavebné úpravy vozovky.

Počas čiastočnej uzávery nie je potrebná obchádzková trasa, nakoľko doprava bude presmerovaná vždy do voľného jazdného pruhu.

Zmeny v MHD počas sviatkov i pre výstavbu kanalizácie

Počas sviatkov 1. a 8. mája nebudú premávať autobusy linky študentských posilových liniek bratislavskej MHD číslo 131 a 141.

Od 5. mája bude mať dočasne zmenenú trasu linka číslo 54. Autobusy budú premávať po ulici Čierny chodník a Buzalkovou, na ktorej konci obslúžia náhradnú zastávku Pri mlyne. Dôvodom je výstavba kanalizácie Príjazdná ulica v úseku medzi ulicami Čierny chodník a Pri mlyne.

Premávka liniek MHD počas veterán Tatra Rallye Bratislava

Niektoré linky mestskej hromadnej dopravy budú mať v piatok od 8:30 do 12:30 a v sobotu od 8:30 do 11:30 pozmenené trasy. V priestore Hviezdoslavovho námestia, Mostovej a Jesenského ulice sa totiž uskutoční medzinárodné podujatie s názvom Prvomájový veterán Tatra Rallye Bratislava. Agentúru SITA informoval Karol Kajdi z Dopravného podniku Bratislava (DPB).

Linka č. 4 z Karlovej Vsi bude premávať po stálej trati, cez Šafárikovo námestie na Zlaté Piesky. Späť pôjde po trase Zlaté Piesky, Vajnorská, Trnavské mýto, Špitálska, Námestie SNP, Kapucínska, tunel, nábrežie a Karlova Ves.

Linka č. 11 pôjde z Rače, ŽST Vinohrady, Račianske mýto, Americké námestie, Špitálska, Námestie SNP, Kapucínska, tunel, nábrežie, Šafárikovo námestie, Špitálska, Americké námestie, Radlinského, Račianske mýto, ŽST Vinohrady, Rača.

Linka č. 12 bude z Dúbravky premávať cez Karloveskú, nábrežie, Šafárikovo námestie, Námestie SNP, Kapucínsku, tunel, nábrežie, Karloveskú a do Dúbravky.

Linka č. 13 pôjde z Hlavnej stanice cez Obchodnú, Kapucínsku, tunel, nábrežie, Šafárikovo námestie, Námestie SNP, Obchodnú a na Hlavnú stanicu.

Linka č. 14 pôjde z Ružinova cez Trnavské mýto, Krížnu, Špitálsku, Námestie SNP, Kapucínsku, tunel, nábrežie, Šafárikovo námestie, Špitálsku, Krížnu, Trnavské mýto a Ružinov.

(tasr,sita)

Páčil sa vám článok?