Slovak Lines dostane 10 nových autobusov

23.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

Medzi Letiskom M. R. Štefánika v Bratislave a Letiskom Schwechat vo Viedni bude premávať desať nových 12,8-metra dlhých moderných autobusov typu Evadys H. Prevádzkovať ich bude autobusový prepravca Slovak Lines.

Každý autobus ponúka 57 miest na sedenie a 19 miest na státie. Každé sedadlo má všité kožené podhlavníky, bezpečnostné pásy, vlastné kúrenie, klimatizáciu a osvetlenie. Sedadlá sa dajú v prípade dlhšej jazdy vysunutím na bočnej strane rozšíriť, okná sú tónované. Podľa predstaviteľov spoločnosti zabezpečujú autobusy vyšší štandard aj vzdialenosťou medzi jednotlivými sedadlami. Vysoká strecha zabezpečuje značnú úložnú plochu nad sedadlami cestujúcich.

"Autobusy budú prevážať nielen cestujúcich z oboch letísk, ale tiež turistov do ďalších destinácií v Rakúsku a na Slovensku. Sú to náročné linky, ktoré si takýto komfort a kvalitu vyžadujú a zaslúžia," povedal dnes pri odovzdávaní vozidiel generálny riaditeľ spoločnosti Slovak Lines Peter Sádovský. Prvých päť autobusov začne premávať už tento týždeň, zvyšné vozidlá budú dodané do konca apríla. Cena cestovného sa podľa spoločnosti zvyšovať nebude.

Slovak Lines zabezpečuje v súčasnosti pravidelnú dopravu na 42 prímestských linkách, ôsmich diaľkových vnútroštátnych linkách a ôsmich medzištátnych linkách. Medzi Viedňou a Bratislavou premáva denne 17 spojov, väčšina z nich zachádza aj na obe letiská. V roku 2007 prepravila spoločnosť viac ako 16,8 milióna cestujúcich, autobusy najazdili 17,5 milióna kilometrov.

(sita)

Páčil sa vám článok?