Nové lístky MHD sú v predaji, staré stále platia

23.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

Dopravný podnik Bratislava, a.s., začal dávať postupne, od polovice marca, do obehu novú emisiu cestovných lístkov na jednu cestu s novou grafikou. Zabezpečuje tak predprípravu na duálne zobrazenie cien.

Podľa informácií od mestského dopravcu spoločnosť bude povinná do jedného mesiaca od vyhlásenia konverzného kurzu dať do obehu cestovné lístky s duálnym zobrazením cien. Táto povinnosť si vyžiadala vytvorenie novej grafiky cestovných lístkov - zároveň sa pri nej uplatnilo aj nové logo.

Pre cestujúcich neznamená nová emisia žiadne povinnosti a staré lístky sú stále platné. Cestovné lístky so starou grafikou sa ďalej predávajú až do vyčerpania zásob. Ako prvé boli dané do obehu zľavnené cestovné lístky s časovou platnosťou 10 min. v hodnote 7 korún.

„Samozrejme, cestujúca verejnosť zakúpené cestovné lístky bude môcť využiť aj v čase, keď DPB, a.s., bude distribuovať cestovné lístky s duálnym zobrazením cien,“ konštatuje dopravný podnik.

Pretože cestovné lístky so starou grafikou nie sú kvôli vydaniu novej emisie lístkov sťahované z obehu, dopravnému podniku nevznikli mimoriadne náklady. Financie na novú grafiku pri takom veľkom objeme predávaných cestovných lístkov sú nepatrné.

(rob)

Páčil sa vám článok?