Pred staromestskými školami pribudnú spomaľovače

23.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

Pred niektorými základnými školami v Starom Meste, pribudnú nové retardéry - spomaľovače. Miestna samospráva tak reaguje na potrebu zvyšovania bezpečnosti detí pri školách aj kvôli nedisciplinovaným vodičom.

Podľa predsedníčky dopravnej komisie staromestskej samosprávy Jany Špankovej (SDKÚ-DS), o umiestnenie retardérov (dopravných prahov) žiadajú najmä riaditelia škôl, obyvatelia mestskej časti či poslanci miestneho zastupiteľstva.

Miestny úrad v Starom Meste vyjde v tomto roku v ústrety trom žiadostiam aj vzhľadom na obmedzené finančné možnosti samosprávy. Komisia dopravy podľa nej odporučila v tomto roku vybudovať ochranné spomaľovače pred školskými zariadeniami Na Hrebienku na uliciach Jelenia a Palackého. Po schválení v komisii dopravy magistrátu môže dať miestny úrad pokyn na ich stavbu.

Všetky tri by mohli byť hotové postupne, do konca roka. Pravidlom by sa podľa komisie dopravy malo stať, aby sa betónové retardéry umiestňovali všade tam, kde sú chodníky. Kovové prahy by sa naopak mali osádzať na komunikáciu bez chodníkov. Betónové totiž slúžia súčasne aj ako priechody pre chodcov.

Už roky obyvatelia Starého Mesta upozorňujú na nedisciplinovaných vodičov. Tí, napriek úzkym uliciam, dopravným značkám a parkujúcim autám sa neštítia jazdiť neprimeranou rýchlosťou.

(rob)

Páčil sa vám článok?