Trolejbusové trate sa výrazne nezmenia

17.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

Stav trolejbusových tratí a meniarní pri pravidelných opravách je podľa bratislavského dopravného podniku uspokojivý. V zlom technickom stave je však trolejové vedenie vo vozovni trolejbusov Hroboňova.

Na tento typ trolejového vedenia sa podľa dopravcu už nevyrábajú náhradné diely, preto ho bude potrebné rekonštruovať. Plánovaná obnova je navrhovaná na roky 2008 - 2009 s tým, že náklady vo výške 40 miliónov korún by pokryli peniaze z fondov Európskej únie. Známou investíciou je aj zámer na vybudovanie otočky trolejbusov na Riviére už v tomto roku za cenu asi 10 miliónov korún.

Po zvýšení dopravnej kapacity na Dolné hony je nedostatočné energetické zabezpečenie trolejbusovej dopravy v oblasti Prievoz. DPB chce preto v tejto lokalite vybudovať malú meniareň v roku 2009 pri nákladoch približne 40 miliónov. Urýchlenú rekonštrukciu si vyžaduje zlý technický stav káblovej siete v oblasti Ružovej doliny a Ružinova. Dopravca ju plánuje urobiť v rokoch 2008 až 2009 za 15 miliónov korún.

V roku 2006 sa rozšírila sieť trolejbusových tratí o 2,4 km na sídlisko Dlhé diely. V súčasnosti prevádzkuje mestský dopravca 105 kilometrov jednostopého trolejbusového vedenia.

(rob)

Páčil sa vám článok?