Križovatka na Gercenovej bude bezpečná

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Náš čitateľ Ivan Čársky upozornil nás i miestnu samosprávu v Petržalke, že na križovatke Petržalského korza a Gercenovej ulice postavil stavebník plot tak, že križovatku zneprehľadnil, čo znamená trvalé riziko zrážky áut s chodcami i cyklistami.

Areál staveniska totiž stavebník ohradil neprehľadným plotom z vlnitého plechu až tesne na hrane oboch komunikácií. Na ceste je síce značka avizujúca spomaľovací pruh, čo uznáva aj náš čitateľ, ale vozovka je tam takmer rovná a vodiči, ktorí situáciu nepoznajú, nespomalia. Spoza rohu by im teda kedykoľvek mohol pod kolesá vbehnúť chodec, cyklista či korčuliar, čo autor príspevku ilustruje aj fotografiami, a v závere vyjadruje presvedčenie, že mestská časť riešenie nájde.

Na otázku redakcie adresovanú mestskej časti nám odpovedala jej hovorkyňa Milka Podmajerská. Podľa jej slov už mestská časť nariadila stavebníkovi, nech posunie oplotenie tak, ako bolo uvedené v stavebnom povolení, teda tak, aby nevytváralo kolízne situácie. Samospráva o tom informovala aj nášho čitateľa.

Na prvý pohľad môže ísť o maličkosť, ale nie je to tak. Situácia má dva veľmi vážne aspekty - po prvé, že posunutie plotu o pár desiatok centimetrov môže mať skutočne životný význam. Po druhé - že občan, ktorý sa účinne bráni, teda vie, ako sa brániť má, môže dosiahnuť, že sa jeho oprávnená pripomienka premení na skutočnosť. Napokon tomuto chcú slúžiť aj naše noviny.

Páčil sa vám článok?