Na rozšírení Botanickej ulice sa začalo pracovať

13.7.2007
0
Páčil sa vám článok?

Očakávané rozširovanie Botanickej ulice je od piatka 13. júla realitou. Rozšírenie ulice o jeden jazdný pruh v smere do mesta sa týka úseku od Študentského domova Družba až po zastávku MHD s názvom Botanická záhrada. Nový úsek má byť hotový do konca augusta.

Obmedzenie premávky na Botanickej ulici má platiť každý pracovný deň až po odznení dopravnej špičky, teda od deviatej hodiny. V prvej fáze sa preložia inžinierske siete a následne sa bude rozširovať samotná vozovka o jeden jazdný pruh. Nový jazdný pruh by sa mal ďalej plynule napájať na pruh, ktorý je výjazdom na Most Lafranconi.

Na rozšírenie Botanickej sa čakalo až do otvorenia tunela Sitina, ktorý mal výrazne uvoľniť dopravu na tzv. dúbravsko - karloveskej radiále a v okolí Riviéry. V minulosti sa aj na Botanickej ulici v smere do mesta vytvárali zápchy. Preto mesto urobilo niektoré opatrenia v organizácii dopravy v tejto lokalite, na základe ktorých sa zápchy zmiernili.

Pôvodne sa mali stavebné práce, ktoré bude financovať spoločnosti J&T Real Estate,  začať v júni. Spomínaná spoločnosť postavila v blízkosti Karloveského ramena rovnomenný polyfunkčný komplex a rozhodnutie vybudovať spomenutý jazdný pruh je výsledkom jej diskusií s bratislavským magistrátom.

(rob)

Páčil sa vám článok?