Od soboty sa budú konať Bratislavské gurmánske dni s podtitulom Ochutnaj Bratislavu

17.10.2024

Zdroj: Bratislavské gurmánske dni

Páčil sa vám článok?

Cez Gurmán Festy v Bratislave a Košiciach sa za 12 rokov vytvorila tradícia kvalitnej gastronómie pre ľudí, kde mohli spoznať tie najlepšie reštaurácie a kuchárov Slovenska, rovnako cez množstvo workshopov a prezentácií verejnosť mohla spoznať nové trendy v stravovaní a novinky z produkcie slovenských farmárov.

Bratislavské gurmánske dni sú len logickým pokračovaním tejto aktivity a z troch dní sa rozširujú až na sedem. Priberajú do programu aj ďalšie aktivity a akcie, ktoré organizuje bedeker Gurmán na Slovensku (vydavateľ Radoslav Nackin), alebo už organizujú niektoré spolupracujúce organizácie a inštitúcie. Takto sa program rozšíri aj o podujatia kultúrne a edukačné, zhutní sa práve do týchto dní a bude tak vytvorený priestor pre návštevníkov mesta na gastro-turistiku alebo aj bežnú turistiku s bohatým zážitkovým programom na viac dní. Cieľom je v spolupráci s Bratislava Tourist Board zamerať sa prevažne na slovenských občanov a predstaviť im Bratislavu v inom spektre a možno aj cez gastronómiu a kultúru im oprášiť staré dobré časy.

Ako budú Bratislavské gurmánske dni (BGD) fungovať?

Bratislavské gurmánske dni ponúknu fanúšikom dobrého jedla, výborných vín a kvalitnej kávy až 9 dní gurmánskych zážitkov pri degustáciách vo vybraných reštauráciách, kaviarňach a vinotékach celej Bratislavy. Festival bude prebiehať tak, že si hostia môžu vybrať z bohatej dennej ponuky viacerých podujatí a eventov. Zmienené prevádzky pre nich pripravia špeciálne festivalové menu So svojimi špecialitami a ponuky degustácií, ktoré budú výnimočné a pre držiteľov Gurmánskeho pasu budú za zvýhodnené ceny. Dané degustácie je možné vychutnať si aj bez pasu, ale potom nie je možné uplatniť si spomínané zvýhodnené ceny.

Zdroj: Bratislavské gurmánske dni

Gurmánsky pas si môžu hostia stiahnuť ZADARMO na stránke festivalu a uložiť si ho v mobile. Gurmánsky pas oprávňuje držiteľa využiť množstvo zliav počas celého festivalu vo všetkých zúčastnených podnikoch a na väčšine sprievodných akcií.

Sprievodné akcie BGD
Sprievodné akcie doplnia festivalovú ponuku.                           

17.10. 2024
Otváracia večera BGD v reštaurácii Pri Mlyne v Lozorne

V rámci programu  "Hviezdy v Bratislave"  privíta o 19:00 Reštaurácia Pri Mlyne v Lozorne známeho rakúskeho šéfkuchára Maxa Stiegela , Rakúsko, 1 Michelinom ocenený šéfkuchár. Jeho 5 chodové menu bude zamerané na suroviny z Malých Karpát a z Neusiedleru. Cena menu je 109 € + 15 € voliteľný alko/nealko pairing. Zľava pre držiteľov Gurmán pasov je 10 €. Rezervácie na nikol@primlyne.sk (+421 903 343 453).

21.10.2024
Back to the Roots by Enrico Bartolini -
MUDEC 3 michelinské hviezdy

Charizmatický talian, 13-násobný držiteľ michelinských hviezd, zavíta do Kaštieľa Pálffy so svojou šou Back to the Roots II. Kulinársky zážitok v podobe 5-chodového degustačného menu bude doplnený párovaním vín slovenského vinárstva VIAJUR. Nenechajte si ujsť jedinečnú príležitosť ochutnať svetovú zážitkovú gastronómiu. Rezervácie na booking@kastielpalffy.sk.

22.10.2024
Súťaž cukrárov o Korunovačný dezert Bratislavy 2025

Súťaže sa môže zúčastniť každý vyučený cukrár, majiteľ cukrárne alebo hobby cukrár. Súťažný dezert môže byť vo forme torty, zákusku, alebo rolády. Víťazný dezert bude počas celého roku 2024 promovaný ako Korunovačný dezert Bratislavy. Predsedom odbornej poroty je Jozefína Zaukolcová – viceprezidentka Sl. zväzu kuchárov a cukrárov. Viac info na stránke podujatia.

23.10. 2024
Zážitkový kurz Varenia – Domáca pizza a cestoviny

V prestížnej Škole varenia vo Sv. Jure so známym Talianskym šéfkuchárom Massimom Attanasiom, ktorého Massimo Ristorante je veľmi obľúbenou reštauráciou. Prihlásiť na kurz TU (zľava pre držiteľov pasu je 9 €)

Každý deň
Historické prehliadky Bratislavy
aj na tému gastronomickej histórie mesta zakončené pohárikom vínka.

Každý deň
Národný salón vín Slovenska
Špeciálne degustácie víťazov a šampiónov zo Slovenska

Zdroj: Bratislavské gurmánske dni

24. a 25.10. Spoznaj a otestuj KIA
13:00 - 18:00 predvádzacie jazdy v Auparku v showroome SlovaKIA auto - využite príležitosť spoznať a otestovať KIA auto a získať aj s darček – Prosecco.

25.10. Grand Tasting Event
19:00 v Radisson Blu Carlton

V ďalšom pokračovaní tejto skvelej akcie nám somelier Adam Greksa predstaví svetové vína, ktoré napáruje k menu pripravenému šéfkuchárom Michalom Hečkom. 8 svetových vín v sprievode 8-ich chodov. Cena 179 €, zľava pre držiteľov Gurmán pasov je 18 €. Pozrieť si menu a vínnu kartu a následne objednať lístky môžete TU.

PONUKA REŠTAURÁCIÍ od 19. – 26.10.2024:
ponuka 3-chodového menu, pričom minimálne jedno jedlo bude tradičné z Prešporka. Menu bude v ponuke každý deň počas trvania festivalu v dni, kedy je reštaurácia otvorená a bude samostatne vytlačené a prezentované hosťom. Táto degustácia bude cenovo zvýhodnená pre držiteľov Gurmán pasov zľavou 10%.

Zoznam reštaurácií:

  • APOLKA
  • CLOUD reštaurácia Hotel Double Tree Hilton
  • Brasserie La Marine
  • Otto bistro
  • Cozy coza
  • Dolnozemská krčma
  • Zylinder
  • Reštaurácia pri kaplnke - Vajnory
  • Bistric – Záhorská Bystrica
  • Xenas kitchen – Devínska Nová Ves
  • Pri Mlyne - Lozorno

PONUKA VINOTÉK:
špeciálne a tematické degustácie so záhryzom. Degustácie bude cenovo zvýhodnená pre držiteľov Gurmán pasov zľavou 15%.

Zoznam vinoték:

  • Portofino Winebar & Pasta
  • Vínimka by Provino
  • Wine Bar & Tapas by Provino
  • Mäd natural wine bar
  • Vinotéka pri Modrom kostolíku
  • Národný salón vín

PONUKA KAVIARNÍ:
špeciálne kaviarenské menu - kávička v kombinácii s koláčikom či limonádou. Menu bude v ponuke každý deň počas trvania festivalu v dni, kedy bude kaviareň  otvorená. Degustácia bude cenovo zvýhodnená pre držiteľov Gurmán pasov zľavou 15%

Zoznam kaviarní:

  • LOT Coffee
  • BLACK coffee
  • TWO ZEBRAS
  • Goriffee
  • Triple five coffee
  • Kafe Lampy

Informácie a program, ktorý stále sa dopĺňa, nájdete na bratislavskegurmanskedni.sk.

(ts)

Páčil sa vám článok?