Ktorú posteľ vybrať pre pár?

2.10.2024

Zdroj: agatanabytok.sk

Páčil sa vám článok?

Výber postele do spálne je veľmi dôležitý, najmä ak je určená pre dve osoby. Posteľ pre dve osoby by mala poskytovať dostatočný priestor na relaxáciu a pohodlie počas spánku pre oboch partnerov. Zároveň musí pôsobiť veľmi efektne, pretože je vždy najdôležitejším prvkom dizajnu spálne. Ktorá posteľ je najlepšou voľbou? Čo by ste mali mať na pamäti pri rozhodovaní o jej kúpe?

Akú veľkosť postele si mám vybrať?

V prípade manželských postelí máte niekoľko možností. Najobľúbenejší je rozmer postele 160x200 cm. Ide o veľmi univerzálnu možnosť. Tento rozmer postele nezaberie príliš veľa miesta a bez problémov sa na nej vyspia dve dospelé osoby. Nie vždy však máme dostatok priestoru aj na túto variantu, takže do menších izieb si môžete vybrať posteľ s rozmermi 140x200 cm. Nie je to síce ideálna možnosť, ale je postačujúca pre dve osoby. Ak však máte veľkú spálňu, oplatí sa uvažovať o trochu väčšej posteli - 180x200 cm alebo dokonca 200x200 cm. Tieto rozmery postelí sú priam ideálne. 

Čalúnené alebo rámové postele? 

Postele do spálne ponúkajú pomerne širokú škálu návrhov. Nájdete tu postele čalúnené  s dreveným rámom, variantu s vysokou opierkou hlavy, ale aj bez nej. Výber správneho modelu do veľkej miery závisí od individuálneho vkusu, ale aj od štýlu spálne. Čalúnené postele sú veľmi pohodlné a patria medzi obľúbené možnosti. Pri týchto posteliach sú rám a čelo postele potiahnuté mäkkou látkou. Takéto postele sú mimoriadne útulné a môžu pôsobiť luxusným dojmom. Skvele sa hodia do štýlových aj moderných interiérov. Samostatnou kategóriou sú kontinentálne postele, ktoré sú tiež veľmi pohodlné, pretože majú dodatočný vrchný matrac. Bývajú pomerne vysoké a elegantné a často ich nájdete v luxusných hoteloch. Môžete sa rozhodnúť aj pre drevenú alebo kovovú posteľ - klasické a odolné riešenie, ktoré sa dá ľahko zladiť s väčšinou štýlov interiéru. Tieto typy postelí si vždy vyžadujú zakúpenie vhodného matraca. 

Aký je najlepší matrac?

Pri výbere postele do spálne sa musíte rozhodnúť pre správny matrac. Je to veľmi dôležité rozhodnutie, pretože matrac do veľkej miery určuje pohodlie postele. Na trhu nájdete rôzne typy matracov, ktoré sa líšia najmä stupňom tvrdosti a materiálom, z ktorého sú vyrobené. Môžu to byť pružinové matrace, penové matrace alebo latexové matrace. Výber správneho matraca by mal závisieť od preferencií a hmotnosti jeho používateľov. V prípade postele pre dve osoby sa oplatí uvažovať o hybridnom matraci, ktorý kombinuje rôzne technológie. Pružiny poskytujú vynikajúcu oporu chrbtici a pena sa prispôsobuje tvaru tela, čím znižuje tlakové body. Okrem toho hybridný matrac poskytuje skvelú izoláciu pohybu, čo je obzvlášť dôležité, ak matrac používajú dve osoby. Vďaka tomu sa pri zmene spánkovej polohy nebude budiť váš partner. 

Ako prispôsobiť posteľ štýlu interiéru?

Posteľ v spálni by mala dokonale ladiť so štýlom interiéru. V prípade klasického štýlu budú skvele vyzerať čalúnené postele s mäkkým a vysokým čelom v tlmených farbách. Môžete sa rozhodnúť aj pre drevenú posteľ s bohato zdobeným rámom. Čalúnené postele vo výrazných farbách, ako je bordová, smaragdová alebo námornícka modrá, sa krásne hodia do interiérov v štýle glamour, najmä ak sú vybavené ozdobnou a prešívanou opierkou hlavy zo zamatovej látky. Čalúnená posteľ v prírodných farbách je tiež skvelou voľbou do spálne zariadenej v škandinávskom a boho štýle. Oba štýly majú radi aj drevené postele v prírodných farbách. V moderných minimalistických interiéroch sa odporúča zvoliť návrhy vo svetlých a neutrálnych farbách. V spálni zariadenej v industriálnom štýle bude dobrou voľbou kovová posteľ v čiernej farbe.  

Ktorá posteľ pre pár je najlepšou voľbou? 

Pri výbere postele do spálne pre dve osoby je potrebné zohľadniť niekoľko dôležitých faktorov, ale dôležité sú aj individuálne preferencie. Posteľ ako ústredný bod dizajnu by mala dokonale ladiť so zariadením interiéru. Dôležitý je tu aj výber správnej posteľnej bielizne a prehozu. V malých spálňach sa najlepšie uplatnia jednoduché a minimalistické vzory vo svetlých farbách, aby neprekryli priestor. Vo veľkej spálni si môžete dovoliť masívnejšiu a dekoratívnejšiu posteľ s ozdobným čelom. Veľmi dôležitý je aj výber správneho matraca, ktorý by mal zabezpečiť pohodlný spánok, pričom treba zohľadniť očakávania oboch partnerov. Pri výbere postele do spálne sa oplatí zvážiť jej funkčnosť. Mnohé postele sú vybavené kontajnermi alebo zásuvkami na lôžkoviny, ktoré poskytujú ďalší úložný priestor pre menej často používané textílie.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?