Luxusná dovolenka v srdci Perzskej púšte

12.7.2024

Zdroj: Sergii Figurnyi/Adobestock.com

Páčil sa vám článok?

Rovnako ako slávni umelci, aj matička Zem má na vytváranie originálnych diel obrovský „talent“, ktoré môžeme všade okolo seba ako na výstave obdivovať. V Perzskom zálive sa však nachádza perla, ktorej ku kráse, okrem prírody, tak trocha pomohol aj človek.

Ide o svetoznámy Dubaj, v ktorom si počas jeho návštevy môžete užiť všetky jeho krásy plnými dúškami.

Dnes luxusná perla Perzského zálivu, láka k sebe milióny turistov z celého sveta svojím rozmanitým spojením exotiky a futuristických výšin. Nádherné mesto a jeho okolie je známe svojimi impozantnými stavbami a bezchybnými plážami. Návštevníkom ponúka jedinečný zážitok, ktorý sa im vryje do pamäti na celý život a presvedčí ich o tom, že niektoré časti sveta sú naozaj impozantné.

Očarujúci relax v Dubaji na dosah ruky

Mnohí z nás o osobnej návšteve tohto luxusného „kúta“ zeme donedávna ešte len snívali. Dôvodom jeho nedostupnosti bola nielen vzdialenosť, ale aj vysoké finančné náklady. Dnes je tomu ale úplne inak a niekoľkodňovú a hlavne očarujúcu dovolenku v Dubaji si môžete užiť bez vyčerpania všetkých prostriedkov na účte a jej skrátenia o zbytočne dlhú cestu.

Z Bratislavy sa (takmer počas celého roka) do letoviska môžete dostať priamym letom za 6 hodín, pričom k dispozícii máte, pri výbere dobrej cestovky, aj výhodné ceny leteniek s ubytovaním a ultra all inclusive programom, v ktorom máte o luxus na dovolenke postarané.

Treba si však dávať pozor na to, že Dubaj, rozprestierajúci sa na arabskom polostrove, sa ako taký skladá zo siedmych konštitutívnych emirátov (emirát - správny celok na čele s dedičným monarchom s titulom emir), ktoré môžu byť od slávnej metropole, mesta Dubaj, viac vzdialené.

Luxus Dubaja však nie je iba o tomto slávnom centre, takže na raj na Zemi sa môžete tešiť všade, pretože všetky rezorty v jednotlivých celkoch ponúkajú turistom (aj miestnym), na európske pomery, nevídaný luxus. Na naše pomery sú však rovnako nevídané aj vysoké denné teploty, preto si pohodlie výletov poistite komfortným dámskym tričkom s potlačou.

Slnko sa tu odráža od jemného piesku a tyrkysovej vody Perzského zálivu, čo vytvára ideálne prostredie na oddych a relaxáciu. Miestne pláže ako Jumeirah Beach či Kite Beach sú dokonca vybavené najmodernejšími zariadeniami, ktoré sú zároveň aj miestom pre stretávanie sa a spoločenské udalosti. Spoznať môžete rovnako slávne Abu Dhabi a navečerať sa v najvyššie položenej reštaurácií na svete.

Najvyšší klenot sveta

Mnohých turistov z celého sveta Dubaj láka práve vďaka svojmu skvostu, ktorým je súčasne najvyššia budova na svete Burj Khalifa s výškou 828 metrov (Burj v preklade z arabského jazyka znamená „veža“), Kalif je šejk, ktorý zhotovenie stavby financoval, takže z toho vyplýva, že pomenovaná bola na jeho počesť.

Kvetom púšte môžeme tento monument nazvať aj preto, že jeho architektov k návrhu dizajnu by inšpiroval púštny kvet Hymenocallis (pavúčia ľalia), ktorého tvar dokonale kopírujú základy stavby.

Zaujímavé je, že celá budova je, okrem iného, posiata tak obrovským počtom veľkých okien, že ich umytie zaberie až tri mesiace. Budova má až 163 poschodí a v jej blízkosti sa nachádza tancujúca fontána, veľkosťou zodpovedajúca dvom futbalovým ihriskám.

Vidieť tento klenot na vlastné oči je skutočným zážitkom. Večer fontáne aj veži na atmosfére dodávajú rôzne osvetlenia, počas dňa, v kontraste s modrou oblohou, však bude na vás ich majestátnosť pôsobiť oveľa viac. Ak si ale budete chcieť ako cukrovkár vychutnať miestnu kávu a dodať kofeínom energiu v jednej z mnohých reštaurácií blízkeho nákupného centra, nezabudnite si so sebou z domu vziať na všetky cesty dôležitý Xylitol.

Extrémne teploty ako výzva aj atrakcia

Extrémny nie je v Dubaji iba luxus, ale aj podnebie, ktoré je v lete pre slabšie povahy možno menej znesiteľné. Denné teploty môžu dosahovať až 50 °C, bez klimatizovaných priestorov sa preto v tejto krajine nezaobídete. Ak si s klímou veľmi nerozumiete, návštevu si odložte na obdobie od októbra do apríla, kedy sú tu teploty prijateľnejšie a piesok pláže nie je tak horúci. Počasie je však nevyspytateľné, takže na možné prekvapenia sa je nutné pripraviť vždy a všade.

Dubaj je jedným z najfascinujúcejších miest na svete, kde sa stretáva luxus s exotikou a kde sa moderný svet dotýka starobylých kultúrnych tradícií. Jeho pláže, more a výšky sú jedinečnými miestami na relaxáciu, dobrodružstvo a objavovanie. Nech už sa ale rozhodnete sledovať západ slnka na pláži, o minútu skôr dokonca z najvyššej stavby sveta alebo len tak sa ponoriť do miestnych kulinárskych a nákupných radovánok, Dubaj vás svojou nádhernosťou a pohostinnosťou určite nesklame. Je to unikátny kus raja, ktorý vám poskytne tie najlepšie podmienky na relax.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?