BEDEKER GURMÁNA Klasiku petržalskej jedálne nahradili burgery a wrapy - otestovali sme ich
Zdroj: Marián Dekan
Ak si chcete pochutiť na niečom nie úplne diétnom, aby ste si v stále chladnom počasí doplnili kalórie, vyskúšajte reštauráciu v budove petržalskej polikliniky.
Podnik My Place na Šustekovej ulici funguje približne rok v priestoroch, kde bola predtým jedáleň Lokálka. Klasickú ponuku jedál vystriedali hovädzie burgery, hotdogy či wrapy, ktoré pripravujú z kvalitných a čerstvých surovín. Sedieť môžete vnútri a keď sa oteplí, tak aj vonku na terase - pokiaľ vám neprekáža, že kúsok ďalej je hlavná cesta s pomerne rušnou premávkou.
Zdroj:
Marián Dekan
Reštaurácia je v priestoroch bývalej jedálne.
Za zmienku určite stojí, že mäsko je bio, reštaurácia si ho objednáva z domáceho chovu, a omáčky, dresingy aj hranolčeky si robia sami a vedia to dobre. K úplnej dokonalosti nám však predsa len čosi chýbalo, pri testovaných jedlách bolo niečoho na náš vkus priveľa a niečoho zase málo. Samozrejme, stále platí - koľko ľudí, toľko chutí.
V každom prípade, impozantný dojem už na pohľad vyvolal BBQ burger (11,80 €), odporúčame! Potešila veľká porcia kvalitne spracovaného mäska z hovädzieho krku mladého býka a skvelú chuť doplnili šťavy, ktoré nenechali ani jedno miesto suché. Najväčšou zradou pri burgeroch bývajú žemle, ale táto spĺňala všetky predpoklady, nepretekala, pekne držala. Hranolčeky boli čerstvé, domáce a bolo ich až-až, zato porcia coleslaw šalátu bola ako pre bábiky, dvakrát do úst. Najedli sme sa však dosýta.
Zdroj:
Marián Dekan
BBQ burger
Pri druhej voľbe sme chceli trošku ubrať z kalórií, tak sme stavili na Burger salads (11,90 €) bez žemle. Výborné šťavnaté mäsko, pripravené opäť z krku mladého býka, odľahčil mix listových šalátov, na náš vkus to však s množstvom dresingu prehnali. Inak chutné a pekne naservírované jedlo, ku ktorému sme mali horu skvostných hranolčekov, s tými by ste sa aj podelili, porcia bola naozaj obrovská.
Zdroj:
Marián Dekan
Burger salads
Nasledovali Kuracie stripsy (6,90 €), teda vyprážané kuracie prsia obaľované v cereálnej strúhanke, ku ktorým nám priniesli domáce batatové hranolčeky a domáci dresing. Porcia výdatná a celkom chutná, očakávania splnila, zeleniny sa nám však málilo. Zachraňovali to tri mini misky šalátu coleslaw, ktoré sme si vypýtali navyše.
Zdroj:
Marián Dekan
Kuracie stripsy
S burgermi to jednoznačne vedia, no menším sklamaním bol Caesar šalát s kuracím mäsom (9,90 €) a opečenou slaninkou, jedli sme už aj lepší. Listy rímskeho šalátu boli síce čerstvé, ale neochutené, chýbala nám tiež soľ na stole. Krutónmi nešetrili, ale slaniny nakrájanej na tenké plátky veľa nebolo, v tanieri sa strácala, a sľubované kapary sme v šaláte nenašli vôbec. Prekážala nám aj príliš výrazná chuť rybaciny, hoci uznávame, že niekomu vyhovuje v akejkoľvek intenzite.
Zdroj:
Marián Dekan
Caesar šalát s kuracím mäsom
Ďalšou voľbou bol Chicken wrap (7,90 €), ktorý sa tváril ako malá detská porcia, ale po zjedení prišlo skonštatovanie, že jedlo bolo dosť sýte. V tortile sme mali šťavnaté kuracie mäso pripravené v domácej bylinkovej marináde a mix čerstvých listových šalátov. Škoda, že v placke bolo príliš veľa dresingu, úplne potlačil iné chute, ktoré by sme si radi užili.
Zdroj:
Marián Dekan
Chicken wrap
Na záver sme sa rozhodli pre Vyprážané ementálové tyčinky (6,90 €) s domácou tatárskou omáčkou, tú robia naozaj perfektne. Zistili sme, že je to celkom chutné malé jedlo, tak na zahryznutie, jedinú výhradu sme mali k cene – jeden mini kúsok za jedno euro, to je naozaj dosť.
Zdroj:
Marián Dekan
Vyprážané ementálové tyčinky
Naše hodnotenie: ***´
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Konzumáciu si redakcia platila sama.
(bn)
BEDEKER GURMÁNA Vyskúšali sme úplne novú reštauráciu neďaleko Hlavnej stanice
Reštaurácia Meat Town na Hlbokej ceste v bratislavskom Starom Meste je otvorená približne mesiac, v týchto dňoch ešte rekonštruujú aj ďalší priestor pre hostí, ktorý chcú sprístupniť na jar. Všetko však už funguje stopercentne, ráno si tu vychutnáte skvelé bagle, ktoré si pečú sami, ale aj obedy a večere vedia potešiť.