Na Ševčenkovej maďarská Nosztalgia vystriedala pizzériu

17.6.2012
0
Maďarská nosztalgia vystriedala pizzériu - Nosztalgia1
Páčil sa vám článok?

Na Ševčenkovej ulici sme boli naposledy pred dvoma rokmi, keď sme tu navštívili reštauráciu s talianskou kuchyňou a bryndzovými haluškami. Zrejme sa jej veľmi nedarilo, pretože v tých istých priestoroch je dnes reštaurácia s maďarskou kuchyňou NOSZTALGIA RESTAURANT.

Interiér neprešiel prakticky žiadnou zmenou. Nový je len vývesný štít, personál a jedálny lístok. Za barovým pultom dokonca zostali aj dve pece na pizzu, na stenách reprodukcie obrázov s talianskymi motívmi. Zo steny zmizla fototapeta talianskeho prístavu, zostali originálne čierne plastové lustre aj členenie na reštauračnú a barovú časť.

Tajomstvo každej reštaurácie sa však neskrýva v nábytku, ale v kuchyni a v jedálnom lístku. Tu sme objavili samé dobre maďarské jedlá. Z predjedál sme si dali palacinku Hortobágyi plnenú mletým kuracím mäsom a cibuľou, s omáčkou z mletej červenej papriky a kyslej smotany (4,20 €). Bola veľmi chutná, menším jedákom by stačila aj ako hlavné jedlo. Z predjedál sme si ďalej vybrali pečenú klobásu, ktorú tu ponúkajú aj k pivu, ale fakticky je to tiež hlavné jedlo. Sú to totiž vlastne dve maďarské klobásy s horčicou, chrenom, zaváraninami a maďarským chlebom, ktorý si tu sami pečú (4,60 €). Takéto jedlá medzi predjedlá nepatria - človek tomu podľahne a potom sa zbytočne obje. Klobáska však bola vynikajúca, aj keď trochu suchá, vôbec však nie pikantná.

Vynikajúca bola aj maďarská rybacia polievka (4,50 €) - dôkladne prepasírované halászlé bolo aj trochu pikantné. Veľmi dobrá voľba. Podobne sme si pochutili na Jókaiho fazuľovej polievke, v ktorej nechýbala klobáska, údené mäso, koreňová zelenina a halušky (3,50 €). Porcia to bola poriadna, skúste však prestať jesť, keď vám chutí.

Medzi hlavnými jedlami nechýba tokány s haluškami, paprikáš, perkelt. Prakticky každé jedlo bolo na paprike či s paprikou. Vybrali sme si teľací perkelt s paprikou, paradajkami a haluškami (10.00 €). Bol veľmi chutný, akurát spôsob servírovania nebol zvolený najšťastnejšie - v hlbokom tanieru a k tomu nôž s vidličkou. Či išlo o zámer alebo omyl, netušíme, dostali sme však zlý príbor, alebo tanier. Kúsky mäsa v perkelte boli na náš vkus malé, za Dunajom používajú na perkelt či paprikáš kusy mäsa veľkosťou porovnateľné s tými, čo idú na guláš. Čo kraj, to iný mrav, chuťovo však bol perkelt dobrý.

Zlý nebol ani vyprážaný filet zo sumca (8,40 €) a to aj napriek tomu, že ryba nebola čerstvá ale mrazená. Príjemná a ochotná čašníčka nás na to však upozornila vopred.

Medzi dezertami sme márne hľadali Somlói galuska, ktoré by určite nemali chýbať v žiadnej dobrej maďarskej reštaurácii. Tak sme si dali aspoň gaštanové pyré (3,00 €), čo síce nie je žiadne cukrárske umenie, ale maškrtný jazýček to uspokojí.

Z reštaurácie Nosztalgia sme odchádzali spokojní, len trochu prekvapení, že sme tam boli sami. Petržalčania však majú asi trochu iné chute.

Naše hodnotenie: 3,5 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?