VIDEO Šialená naháňačka i streľba: Policajti prenasledovali od Lamača do Stupavy nadrogovaného vodiča

7.10.2024
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Zábery, z ktorých tuhne krv v žilách. Policajti štvrtého bratislavského okresu zbadali v piatok (4.10.) v Lamači Škodu Octavia, ktorú sa rozhodli zastaviť a skontrolovať. Vodič však prudko zrýchlil a začal unikať.

Policajti vodiča opakovane márne vyzývali aby aazstavil. Ten pokračoval v mimoriadne riskantnej jazde a v protismernej časti vozovky ohrozoval ostatných.

"Do prenasledovania po unikajúcom vozidle cez Záhorskú Bystricu v smere do Stupavy sa pripojila aj hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky, ktorá rovnako vodiča opakovane vyzývala k zastaveniu - avšak neúspešne. Na rovnej ceste, mimo zastavaného územia, policajti využili svoje zákonné oprávnenie a za dodržania bezpečnostných opatrení vystrelili niekoľko varovných výstrelov. Ani na tie vodič nereagoval, a preto policajti výstrelom zo služobnej zbrane zasiahli zadné koleso na unikajúcom vozidle," priblížil nám policajný hovorca Michal Szeiff.

po prestrelení pneumatiky vodič zastavil a policajti ho zadržali. Pri akcii sa nikto nezranil.

"Následným preverovaním bolo zistené, že vodič má zadržaný vodičský preukaz. Keďže pri kontrole vodič javil známky požitia omamných a psychotropných látok, policajti ho previezli do nemocnice, kde sa podrobil lekárskemu vyšetreniu na zistenie prítomnosti omamných látok. Vyšetrenie preukázalo prítomnosť omamných a psychotropných látok v organizme vodiča," dodal Szeiff.

Tomáša K. (35) z okresu Šaľa vyšetrovateľ obvinil zo zločinu všeobecného ohrozenia a navrhol jeho väzobné stíhanie.  

(ms)

Páčil sa vám článok?