Most na Hradskej pre opravy uzatvoria, začínajú sa práce na dočasnom premostení v jeho blízkosti

4.7.2024
0

Zdroj: FB Bratislava - hlavné mesto SR

Páčil sa vám článok?

Most na Hradskej ulici v bratislavskej Vrakuni čaká nevyhnutná komplexná oprava, pri ktorej ho úplne uzatvoria. V súčasnosti sa začínajú práce na dočasnom premostení na Hradskej. To bude slúžiť vozidlám MHD, chodcom a cyklistom.

"Prípravy komplexnej modernizácie mosta Hradská sú v plnom prúde. V najbližších dňoch pristupujeme k ďalším nevyhnutným prácam, ktoré je potrebné zrealizovať ešte pred začiatkom samotnej modernizácie mosta - predovšetkým zabezpečenie dočasného premostenia a prístupových ciest k nemu," informoval nás hovorca magistrátu Peter Bubla.

Most Hradská je po viac než polstoročí používania v skutočne zlom stave, jeho komplexnej oprave sa už nedalo vyhnúť. V posledných mesiacoch mesto vykonalo niekoľko krokov, aby most odľahčili a zabezpečili jeho bezpečné používanie do doby  opravy. V prvom kroku demontovali drevené časti lávok pre peších a vytvorili chodníky po bokoch mosta pre chodcov. Následne z mosta vylúčili dopravu nad 7,5 t s výnimkou MHD.

"V týchto dňoch začíname s prácami na dočasnom premostení v blízkosti súčasného mosta na Hradskej. V rámci nich budeme okrem osádzania samotného premostenia vytvárať aj prístupové cesty k nemu. V priebehu júla taktiež začneme s výstavbou energomosta potrebného na prekládku sietí. Všetky tieto práce budú prebiehať bez obmedzenia dopravy v okolí mosta," dodal Bubla. 

Zdroj: FB Bratislava - hlavné mesto SR

Dočasné premostenie na Hradskej. 

Po dokončení realizácie dočasného premostenia most Hradská uzatvoria do času, kým nedokončia jeho komplexnú modernizáciu. Dočasné premostenie budú môcť využívať vozidlá MHD a záchranné zložky, chodci a cyklisti. Pre vodičov osobných vozidiel bude prejazd po dočasnom premostení zakázaný a budú musieť využiť niektorú z obchádzkových trás.

(ms)

Páčil sa vám článok?