Mesto začne v najbližších dňoch zužovať pruhy na Staromestskej, cieľom je spomaliť autá

23.10.2024
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

V bratislavskom Starom Meste dôjde čoskoro k ďalšej dopravnej zmene. Primátor mesta Matúš Vallo ohlásil začiatok prác na zúžení jazdných pruhov na Staromestskej ulici, kde na zastávke Zochova došlo pred viac ako dvoma rokmi k mimoriadne tragickej dopravnej nehode, pri ktorej vyhasli životy piatich mladých ľudí.

"V nasledujúcich dňoch začneme s úpravou vodorovného dopravného značenia na Staromestskej ulici s cieľom zlepšiť dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti 50 km/h. Túto zmenu sme sľúbili po hroznej tragédii na zastávke Zochova, ktorá stála životy piatich mladých ľudí. Úpravy sme žiaľ nestihli zrealizovať do druhého výročia tragédie, nakoľko sme navrhnutý projekt museli dodatočne upravovať. Po získaní súhlasného stanoviska Krajského dopravného inšpektorátu preto pristupujeme k sľúbenej úprave teraz," informoval Vallo na sociálnej sieti. 

Ako primátorvysvetlil, priestorové pomery na Staromestskej navádzajú vodičov na rýchlu jazdu a merania rýchlosti políciou potvrdzujú, že mnohí vodiči tu povolenú rýchlosť prekračujú.

"Zúženie jazdných pruhov je overený a účinný spôsob, ktorý opticky navádza vodičov a vodičky, aby jazdili pomalšie. Dôležité je, že počet jazdných pruhov zostáva rovnaký a samotné zúženie pruhov nemá vplyv na kapacitu ani priepustnosť samotnej komunikácie. Inými slovami, môžeme zlepšiť dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti aj bez toho, aby sme tu akokoľvek zhoršili dopravu," dodal Vallo. 

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie