Dúhový stĺp na staromestskej Zámockej ulici bol premaľovaný sivou farbou: Podľa poslankyne ide o barbarstvo

16.10.2024
0
Lampa na Zámockej ulici

Zdroj: FB/Staré Mesto

Páčil sa vám článok?

Dúhový stĺp na staromestskej Zámockej ulici, ktorý bol pietnym miestom po vražde Juraja a Matúša pred podnikom Tepláreň, bol premaľovaný sivou farbou. Bratislavská mestská časť Staré Mesto dúfa, že sa podarí stĺp obnoviť.

Dúhový stĺp na Zámockej ulici sa stal pietnym miestom. Pripomínal vraždu Juraja a Matúša, ktorých zastrelili pred podnikom Tepláreň. "Tvoril dôležitú pripomienku nám všetkým, aká neškodná je inakosť a ako ničivá je naopak nenávisť. Pred pár dňami sme si od tejto smutnej udalosti pripomínali dva roky. Lampa na Zámockej bola namaľovaná na dúhovo s vedomím a v spolupráci s hlavným mestom," poznamenala bratislavská mestská časť Staré Mesto na sociálnej sieti.

Toto pietne miesto však premaľovali a stĺp je opäť sivý. Mestská časť Staré Mesto dúfa, že ho opäť premaľujú. "Mestská časť Bratislava-Staré Mesto považuje tento čin za neprípustný akt neúcty voči obetiam tragickej udalosti. Veríme, že v spolupráci s mestom a Technickými sieťami Bratislavy dôjde k skorej náprave, aby bol stĺp obnovený do pôvodnej podoby a naďalej tak vyjadroval našu podporu LGBTI+ ľuďom," dodala na sociálnej sieti.

Podľa poslankyňe Lucie Plavákovej (PS) ide o barbarstvo. "Takto vyzerá doslovné vymazávanie LGBTI+ ľudí. Dúhovú lampu na Zámockej niekto premaľoval sivou farbou. Presne taký je svet, do ktorého nás niektorí ľudia chcú dotlačiť. Sivý, bez farieb, bez rozmanitosti. Keď toto spraví niekto len dva dni po výročí brutálnej vraždy Juraja a Matúša, nedá sa to nazvať nijako inak ako barbarstvo. Mesto to tak nenechá a zabezpečí obnovenie dúhového sfarbenia lampy. Ďakujem aj touto cestou za promptné riešenie," poznamenala na sociálnej sieti.

(sp)

Páčil sa vám článok?