Lekárska fakulta UK v sobotu otvára svoje brány pre záujemcov o štúdium

12.10.2024
0

Zdroj: FB Lekárska fakulta UK

Páčil sa vám článok?

Lekárska fakulta Univerzity Komenského (UK) v Bratislave v sobotu o 8.30 h otvorí svoje brány pre záujemcov o štúdium medicíny. Dozvedia sa viac o štúdiu, fungovaní fakulty či prijímacích skúškach a vyskúšať si môžu aj nezvyčajné simulácie.

"Za kvalitným medicínskym vzdelávaním študenti nemusia cestovať do zahraničia. Majú tu vynikajúcu vzdelávaciu ustanovizeň so špičkovými pedagógmi a vytvorenými podmienkami aj pre tých, ktorí po skončení štúdia majú záujem pôsobiť vo vedecko-výskumnej činnosti," poznamenal dekan fakulty Juraj Payer.

Priblížil, že počas dňa otvorených dverí pedagógovia návštevníkov oboznámia so základnými informáciami o štúdiu či prijímacích skúškach. Čakať ich bude aj praktická časť.

"Uchádzači o štúdium na našej fakulte sa budú môcť oboznámiť so základmi chirurgického šitia, vyskúšať si podávanie prvej pomoci. Pripravené sú aj simulácie na našom modernom pracovisku, v Ústave medicínskeho vzdelávania a simulácií," dodal Payer. Súčasťou dňa otvorených dverí bude tiež prehliadka priestorov fakulty.

(TASR)

Páčil sa vám článok?