Viac zelene, komfort pre chodcov: Premena križovatky Vazovova - Mýtna finišuje, čakaá ju aj uzávera

27.8.2024
0

Zdroj: Matúš Husár

Páčil sa vám článok?

Spolu s premenou križovatky pri ZŠ na Mudroňovej ulici v bratislavskom Starom Meste finišujú aj práce na Vazovovej ulici. I táto križovatka neďaleko školy pred Poliklinikou Mýtna má byť bezpečnejšou a krajšou.

Aj práce na Vazovovej sa už blížia do finále. Na rozšírenom chodníku je položená Bratislavská dlažba, vytvorený je priestor pre zeleň. Ešte bude potrebné vymeniť asfalt na Mýtnej ulici. To sa stane vo štvrtok, križovatka bude preto pre dopravu v tento deň uzavretá. 

Farebná asfaltová plocha ohraničená plastovými kuželmi  na Vazovovej je definitívne minulosťou. Križovatka nadobúda novú tvár. 

FOTOGALÉRIA (Vazovova dnes):

Dláždené koridory pre peších budú oddelené od cesty zelenými pásmi a obrubníkmi, množstvo novej zelene. Tam, kde bol kedysi asfalt, pribudnú stromy, stojany na bicykle, lavičky, ale aj úplne nový priechod tam, kde doteraz ľudia príliš často prebiehali cez cestu, a tiež miesto na krátke zastavenie áut. Úpravami na Vazovovej má byť vytvorených 10 miest na parkovanie alebo vykladanie detí z áut.

Zdroj: Google Maps

Vazovova kedysi. 

Vo štvrtok 29. augusta, bude z dôvodu pokladania asfaltovej vrstvy križovatka úplne uzatvorená. Obmedzenie bude trvať počas celého dňa a doprava bude obnovená v skorých ranných hodinách v piatok, 30. augusta.

"Vozidlá MHD, ktoré premávajú po Mýtnej, budú odklonené po vedľajších uliciach. Uzávera sa dotkne trasy linky 39 v smere Cintorín Slávičie, ktorá neobslúži zastávky Račianske mýto (G) a Povraznícka (A). Na odklonenej trase linka 39 obslúži zastávky Račianske mýto (J) na ulici Legionárska a zastávku Blumentál (A) - zastávka linky 31 smer Cintorín Slávičie. V smere Súhvezdná bude linka 39 premávať bez zmeny," spresnilo hlavné mesto na sociálnej sieti. 

Zdroj: ms

Dočasné riešenie na Vazovovej. 

Zdroj: Magistrát

Vizualizácia budúcej podoby Vazovovej. 

Zdroj: FB Bratislava - hlavné mesto SR

Štvrtková uzávera.

(ms)

Páčil sa vám článok?