Čo na to poviete? Premena križovatky pri ZŠ Mudroňova už je vo finále

26.8.2024
0

Zdroj: ac

Páčil sa vám článok?

Práce na premene okolia základnej školy na Mudroňovej ulici v bratislavskom Starom Meste sú už pred dokončením. Križovatka už získala úplne nový vzhľad. Je krajšia, bude zelenšia i bezpečnejšia pre deti.

V bratislavskom Starom Meste vyvolalo veľký rozruch, keď časť križovatky pri základnej škole na Mudroňovej vymaľovali farbou na asfalte, ktorá pripomínala detské ihrisko. Tento priestor ohraničili plastové kužele. Išlo o dočasné riešenie, ktorého cieľom bolo spomaliť dopravu a vytvoriť bezpečnejšie prostredie pre deti. Teraz už križovatka po prácach, ktoré trvali celé leto, nadobúda definitívnu podobu.

Na Mudroňovej pribudla nová dlažba,  má vzniknúť šesť parkovacích miest v zálivoch na krátkodobé státie pre rodičov a ďalšie štyri parkovacie miesta pred hotelom. Spolu so šiestimi miestami na 20-minútové státie na Myjavskej tak má byť v rámci úprav tohto priestoru vytvorených dohromady 16 miest na krátke parkovanie.

FOTOGALÉRIA (Mudroňova pred pár dňami):

Novinkou má byť tiež rýchloobrátkový pás, kde môžu naraz zastaviť štyri autá alebo školské autobusy, pre ktoré bolo nakladanie žiakov priamo na tranzitnej Mudroňovej komplikované. 

FOTOGALÉRIA (Mudroňova v utorok 27.8.):

Zdroj: ac

Dočasné riešenie na Mudroňovej - už po odstránení plastových kužeľov. 

Zdroj: Magsitrát

Mudroňova pred a po (vizualizácia).

Zdroj: Magsitrát

Takto by mal priestor na Mudroňovej časom vyzerať. 

(ms, ac)

Páčil sa vám článok?