FOTO: Premena Mudroňovej a križovatky Vazovova - Mýtna už je v plnom prúde

28.7.2024
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Práce na premene priestorov na Vazovovej ulici aj pred základnou školou na Mudroňovej v bratislavskom Starom Meste sú už v plnom prúde. Po ich skončení získajú tieto miesta úplne novú tvár.

Na križovatke Vazovovej s Mýtnou vytvoril magistrát pred časom priestor vymaľovaný farbou na asfalte, ktorý mnohým ľuďom pripomínal detské ihirsko. Ohraničený bol plastovými kuželmi a jedným z jeho cieľov boli spomaliť dopravu a vytvoriť bezpečnejšie prostredie pre deti navštevujúce neďalekú školu. O ihrisko teda nešlo. Toto riešenie však bolo iba dočasné a v súčasnosti už naplno bežia práce na finálnej úprave priestoru.

Vo finálnom riešení zostane veľkosť novej plochy aj nové usporiadanie križovatky takmer rovnaké, ako to bolo v dočasnom riešení. Využitie a charakter novej plochy však budú iné. Po novom tu majú byť kvalitné dláždené koridory pre peších oddelené od cesty zelenými pásmi a obrubníkmi, množstvo novej zelene a stromy tam, kde bol kedysi asfalt, stojany na bicykle, lavičky, úplne nový priechod tam, kde doteraz ľudia príliš často prebiehali cez cestu, a tiež miesto na krátke zastavenie áut. Úpravami na Vazovovej má byť vytvorených 10 miest na parkovanie alebo vykladanie detí z áut. Nebude chýbať ani bratislavská dlažba, ktorá už je na niektorých miestach položená.

Zdroj: Google Maps

Vazovova kedysi.

Zdroj: ms

Dočasné riešenie na Vazovovej.

Zdroj: Magistrát

Vizualizácia budúcej podoby priestoru na Vazovovej.

Zdroj: ms

Súčasný stav prác na Vazovovej.

FOTOGALÉRIA (Súčasný stav prác na Vazovovej):

Rovnako ako na Vazovovej sú práce v plnom prúde aj pri základnej škole na Mudroňovej. Priamo na Mudroňovej vznikne šesť parkovacích miest v úplne nových zálivoch na krátkodobé státie pre rodičov a ďalšie štyri parkovacie miesta v priestore pred hotelom. Spolu so šiestimi miestami na 20 minútové státie na Myjavskej tak bude v rámci úprav tohto priestoru vytvorených spolu 16 miest na krátke parkovanie. Pribudne tiež rýchloobrátkový pás, kde môžu naraz zastaviť štyri autá alebo školské autobusy, pre ktoré bolo nakladanie žiakov priamo na tranzitnej Mudroňovej komplikované. Aj tu je už na niektorých miestach položená dlažba.

Zdroj: ac

Dočasné riešenie na Mudroňovej.

Zdroj: Magsitrát

Vizualizácia budúcej podoby priestoru na Mudroňovej.

Zdroj: ms

Súčasný stav prác na Mudroňovej.

FOTOGALÉRIA (Súčasný stav prác na Mudroňovej):

​(ms)

Páčil sa vám článok?