Pribudne nová kaviarnička: Obnovu Mýtneho domčeka v Starom Meste by mohli dokončiť koncom júla

24.7.2024
0

Zdroj: banoviny

Páčil sa vám článok?

Obnovu Mýtneho domčeka pri Starom moste na staromestskom brehu Dunaja v Bratislave, ktorý je dlhodobo nevyužívaný, by mohli dokončiť koncom júla. Uviedol to hovorca Bratislavy Peter Bubla. S ukončením stavebných prác sa pôvodne predpokladalo už koncom apríla, termín predlžili nepredvídané náhradné riešenia v objekte i konzultácie s pamiatkarmi.

"Predĺženie termínu opráv spôsobili náhradné riešenia v objekte, ktoré z dôvodu staršej stavby nebolo možné predvídať v pôvodnej projektovej dokumentácii. Tieto riešenia si vyžadovali nové odsúhlasenia a konzultácie cez krajský pamiatkový úrad," skonštatoval Bubla.

Po dokončení stavebných prác by malo následne hlavné mesto odovzdať priestory ich novému nájomcovi, spoločnosti Voxar. Tá vzišla v obchodnej verejnej súťaže. V súťažnom návrhu uviedla ako účel nájmu prevádzkovanie kaviarne so sezónnou ponukou zmrzliny, kávy, koláčov, vína, nealko nápojov a ostatných pochutín lokálnej výroby. Zmluvu o nájme s ňou hlavné mesto uzatvorilo už vo februári.

Zdroj: banoviny

Schodisko Mýtneho domčeka. 

Naopak, v prípade Mýtneho domčeka na petržalskej strane Dunaja odstúpilo hlavné mesto od zmluvy s doterajším nájomcom. Dôvodom boli porušenia povinností nájomcu uhrádzať nájomné. Odstúpenie od zmluvy schválilo ešte koncom júna bratislavské mestské zastupiteľstvo.

"Hlavné mesto po schválení predmetného odstúpenia od zmluvy o nájme nebytových priestorov zaslalo nájomcovi odstúpenie od predmetnej nájomnej zmluvy. Odstúpenie nadobúda účinnosť dňom doručenia druhej zmluvnej strane, čím zmluva zaniká," poznamenal Bubla.

Zdroj: banoviny

Mýtny domček. 

Hlavné mesto po riadnom odovzdaní nebytových priestorov nájomcom posúdi ich technický stav a následne plánuje vyhlásiť verejnú obchodnú súťaž. Účel nájmu zatiaľ nemá špecifikovaný. "Čo sa týka účelu využitia tohto nebytového priestoru, hlavné mesto ešte zvažuje, s akým cieľom bude vyhlásená súťaž," doplnil Bubla.
Nájomnú zmluvu s doterajším nájomcom uzatvorilo hlavné mesto v januári 2011.

(TASR)

Páčil sa vám článok?