Petra Flach je už definitívne novou riaditeľkou Bibiany

23.7.2024
0

Zdroj: TASR - Dano Veselský

Páčil sa vám článok?

Novou riaditeľkou Medzinárodného domu umenia pre deti Bibiana sa stala Petra Flach, ktorá bola od marca dočasne poverená jeho vedením.

Informovala o tom riaditeľka odboru komunikácie ministerstva kultúry (MK) Petra Bačinská.

"Výberové konanie sa konalo v piatok 19. júla, prihlásili sa do neho dve kandidátky, obe splnili všetky kritériá. Na samotné výberové konanie sa dostavila iba jedna z kandidátok," ozrejmila hovorkyňa.

Flach vo funkcii nahradila Zuzanu Liptákovú, ktorú v marci tohto roku ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS) odvolala.

Flach je známou ministerky kultúry Matiny Šimkovičovej, obe bývajú v rakúskom mestečku Kittsee. Ako informoval Denník N, výberové konanie na riaditeľku Bibiany bolo neverejné. Ministerstvo to vysvetlilo aj správaním sa niektorých médií. „Špeciálne pri výbere riaditeľa/ky Bibiany sa šikanózne správanie niektorých médií a časti liberálne a progresívne orientovanej verejnosti voči dočasne poverenej riaditeľke ešte pred samotným procesom výberového konania v zákonom stanovenej lehote vo veľkej miere podpísalo pod rozhodnutie – proces a vypočutie kandidátov nezverejňovať.“ uviedla pre Denník N riaditeľka komunikačného odboru ministerstva kultúry Petra Bačinská

(tasr, ms)

Páčil sa vám článok?