Dobrá správa: V sobotu otvárajú ikonické kúpalisko Mičurin

5.7.2024
0

Zdroj: Marek Velček

Páčil sa vám článok?

Pred niekoľkými dňami sme vás informovali o problémoch s otvorením kúpaliska Mičurin v bratislavskom Starom Meste. Dobrou správou je, že problémy sa už podarilo prekonať a v sobotu 6. júla kúpalisko otvárajú.

Vyhľadávané kúpalisko vo vzácnom areáli Ekoiuventy neďaleko Slavína prvýkrát spravuje mesto Bratislava cez svoju organizáciu Správa telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ), roky predtým to bolo ministerstvo školstva.

Bratislavčanov zaujímalo, prečo kúpalisko stále nie je otvorené. 

Ako prezradil riaditeľ STaRZ Ladislav Križan, hoci ešte 20. júna dostali súhlas na otvorenie kúpaliska od Regionálneho úradu verejného zdravotníctva, objavil sa nečakaný problém. „Pred plánovaným otvorením kúpaliska dňa 22. 6. sa však prejavil investičný dlh v podobe havárie na bazénovom potrubí. To aktuálne opravujeme a ak testy tento týždeň dopadnú dobre, kúpalisko následne otvoríme," uviedol  Križan.

Problém sa už podarilo odstrániť a Mičurin by mali už v sobotu otvoriť. 

"Užite si bezkonkurenčný výhľad, tôňu stromov, závan histórie a vôňu leta na legendárnom bratislavskom kúpalisku na Búdkovej 2," informoval dnes na sociálnej sieti primátor Matúš Vallo.

Zdroj: Marek Velček

Kúpalisko Mičurin už je pripravené na otvorenie.

Mičurin bude otvorený cez víkendy od 9:00 do 19:00 a v pondelok až piatok od 10:00 do 19:00. 

Tento zelený areál uprostred mesta je národnou kultúrnou pamiatkou. 

Mesto získalo Mičurin v roku 2023 do svojho vlastníctva zámenou pozemkov od ministerstva školstva.

(ms)

Páčil sa vám článok?