Čo sa deje na Mičurine? Obľúbené kúpalisko neďaleko Slavína stále nefunguje

3.7.2024

Zdroj: FB Kúpalisko Ekoiuventa

Páčil sa vám článok?

Hoci mestská organizácia STaRZ Bratislava pootvárala už asi všetky kúpaliská, ktoré spravuje, Mičurin v Starom Meste je stále zatvorený. V čom je problém?

„Milí priatelila a fanúšikovia, naše milé malé kúpalisko sa zatiaľ neotvára... Sme pobúraní a znechutení neschopnosťou a liknavosťou štátnej správy,“ čítame informáciu na sociálnej sieti Letné kúpalisko Mičurin.

Toto vyhľadávané kúpalisko vo vzácnom areáli Ekoiuventy neďaleko Slavína prvýkrát spravuje mesto Bratislava cez svoju organizáciu Správa telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ), predtým to bolo ministerstvo školstva.

Netrpezliví Bratislavčania sa prostredníctvom spomínanej sociálnej siete už niekoľko dní pýtajú, kedy sa kúpalisko konečne otvorí, a dostávajú stále rovnakú odpoveď – info o otvorení zverejníme, prosím, nepíšte nám správy, nie sme schopní vám denne na 100 správ odpovedať...

Riaditeľ STaRZ Ladislav Križan v našom rozhovore pred časom naznačil, že kúpalisko Mičurin nie je v ideálnom stave. Teraz sa organizácia vyjadrila úplne konkrétne a ukázalo sa, že čelí problému, s ktorým nerátala. Hoci ešte 20. júna dostali súhlas na otvorenie kúpaliska od Regionálneho úradu verejného zdravotníctva, ktorý posudzuje kvalitu vody, zrazu je všetko inak. „Pred plánovaným otvorením kúpaliska dňa 22. 6. sa však prejavil investičný dlh v podobe havárie na bazénovom potrubí. To aktuálne opravujeme a ak testy tento týždeň dopadnú dobre, kúpalisko následne otvoríme. Budeme Vás o otvorení vopred informovať na našom webe starz.sk a našich sociálnych profiloch. Ďakujeme za vašu trpezlivosť,“ odkázala organizácia.

Zostáva veriť, že sa tak naozaj stane čoskoro, aby sme si mohli naplno užívať pohodu v nádhernom areáli, ktorý pomohli zachrániť OZ Hrad Slavín a OZ Mičurin. Pripomeňme, že významnou mierou prispeli aj k tomu, aby bol vyhlásený za národnú kultúrnu pamiatku.

(ac)

Páčil sa vám článok?