Pre seniorov i deti: Letná čitáreň v Medickej záhrade ponúka zaujímavý program

1.7.2024
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Rozmýšľate, kam ísť v prvý týždeň letných prázdnin? Letná čitáreň v Medickej záhrade pripravila zaujímavý program. Informovala nás o ňom Lenka Čechvalová zo Staromestskej knižnice.

V Medickej záhrade môžete stráviť chvíle v príjemnom prostredí, pričom letná čitáreň (za Domčekom) ponúka všetky podujatia zdarma. 

A aký ponúka program? V utorok 2. 7. o 17.00 sa môžete vybrať na Putovanie po hoteloch a hostincoch starej Bratislavy.

Bratislava je čarovné miesto s bohatou históriou. Avšak poznáme rôznorodé zákutia hlavného mesta dostatočne dobre?

Spoznáte známe, ale i menej známe hotely a hostince z bratislavskej minulosti. Dozviete sa, kde sa nachádzali a čo sa na ich mieste nachádza v súčasnosti. Premýšľali ste už nad tým, kde bol postavený prvý bratislavský kabaret alebo kde sa v Bratislave uskutočnilo prvé kinematografické premietanie?

Sprevádzať vás bude Ján Vyhnánek. Prednáška bude doplnená bohatým obrazovým materiálom.

V stredu je na programe pre deti od štyroch rokov Divadlo Ratataj a ich príbeh Arnolda Lobela o dvoch nerozlučných žabích priateľoch Kvak a Čľup.

V okamihu, kedy Čľup stráca svoj nový gombík, dostáva sa do ohrozenia ich priateľstvo. Pre Čľupa je v tej chvíli dôležitejší stratený gombík ako priateľstvo s Kvakom. Avšak dobrý priateľ, žabiak Kvak, sa rozhodne vydať na cestu a svojmu priateľovi stratený gombík nájsť. Kvak pri hľadaní strateného gombíka stretáva rôzne zvieratá, ktoré majú problém a za pomoc ponúkajú Kvakovi gombík, ktorý hľadá. Kvak pomáha zvieratám. Gombík, ktorý za pomoc od zvierat dostáva, však nie je ten, ktorý hľadá. Gombík nenachádza, no počas cesty nachádza a nadobúda nové priateľstvá a skúseností.

Štvrtok je od 10.00 do 13.00 h rezervovaný pre seniorov a mobilné technológie. Používate svoj smartfón len na bežné telefonovanie, ale chceli by ste ho využívať aj na ďalšie zmysluplné aktivity? Lektori vám pomôžu s nastaveniami, aktualizáciami, zálohovaním fotografií alebo vašimi obľúbenými aplikáciami. Mobilné technológie už viac nemusia byť pekelnými.

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie