BEDEKER GURMÁNA Vyskúšali sme úplne novú reštauráciu neďaleko Hlavnej stanice
Zdroj: Matúš Husár
Reštaurácia Meat Town na Hlbokej ceste v bratislavskom Starom Meste je otvorená približne mesiac, v týchto dňoch ešte rekonštruujú aj ďalší priestor pre hostí, ktorý chcú sprístupniť na jar. Všetko však už funguje stopercentne, ráno si tu vychutnáte skvelé bagle, ktoré si pečú sami, ale aj obedy a večere vedia potešiť.
Ak sa sem vyberiete autom, rátajte s tým, že môžete dlhšie hľadať miesto na parkovanie, to však bola pre nás jediná komplikácia. Okrem toho, od zastávky MHD na Štefánikovej ulici pod Hlavnou stanicou to máte na skok, odhadujeme päť minút chôdze.
V interiéri sa cítime pohodlne, zariadený je vkusne, s jednoduchou eleganciou, a hostí v čase nášho obeda je málo - o to viac sa nám môže venovať čašník. Ako prvé nám približuje koncept podniku, ktorý spája príjemné prostredie s modernou gastronómiou, kde si dajú záležať na originálnych chutiach a trendovom prevedení. Vyberať si môžeme zo všetkého, čo majú v ponuke, od raňajok až po večere, no predsa len dostávame tip.
Zdroj:
Matúš Husár
Interiér je príjemný, svetlý.
Bagle i wafle v najrôznejších verziách sa hodia viac na raňajky, zato na obed, čo je náš prípad, odporúča niektorú zo špecialít, ktoré servírujú v zohriatych miskách (lunch bowls). K tomu dresing podľa výberu, buď habanero alebo mayo. My volíme tretiu možnosť, olivový olej, a nie je to žiaden problém. V rámci obeda si môžeme pokojne dať aj večeru, no hoci viaceré názvy znejú lákavo (napríklad Dry Aged Hovädzia sviečková s chimichurri omáčkou), predsa len zostávame pri miskách.
Paradajkovú polievku (4,50 €) so syrom, ozdobenú efektným listom bazalky, nám pripravili jednoznačne z kvalitných ingrediencií. Bola svieža, výborne dochutená a hustá tak akurát. Niekto by ju možno uprednostnil v sladšej verzii, ale našim chutiam vcelku vyhovela.
Zdroj:
Matúš Husár
Paradajková polievka
Ku Grilovanému kuraťu (9,90 €) sme mali výbornú jazmínovú ryžu, restovanú brokolicu i fenikel, takisto vynikajúce sušené paradajky, ktoré si pripravujú sami, a dávku čerstvých vitamínov v podobe listového šalátu. Nad všetkými skvelými chuťami dominovala lahodná jemná omáčka. Oceňujeme tiež šťavnaté mäsko, nič suché, ako by ste tipovali na kuracie prsia.
Zdroj:
Matúš Husár
Grilované kura s ryžou a zeleninou
Zážitkom bola Bravčová porchetta (9,90 €), delikatesa, kde sme k plátkom rolovaného bôčika s chrumkavou kôrkou dostali ďalší chuťovo zaujímavý mix. Zemiaky boli pečené v bravčovej masti, kúsky pečeného karfiolu sa pekne dopĺňali so skvelým karfiolovým pyré a opäť potešil listový šalát s domácimi sušenými paradajkami. Hoci sú v mini veľkosti, oplatí sa vychutnávať ich pomaličky, všetkými možnými zmyslami.
Zdroj:
Matúš Husár
Bravčová porchetta s pečenými zemiakmi a zeleninou
Ďalšou špecialitkou bol Pečený karfiol (8,90 €) s pohánkou, restovanou brokolicou, šampiňónmi a, ako inak, sviežim šalátom s domácimi sušenými paradajkami. Aj toto jedlo bolo ukážkou, ako vedia majstri kuchári čarovať s navonok bežnými surovinami. Jednotlivé sústa sme si naberali z rôznych strán misky, pričom sme zakaždým objavovali inú, často originálnu chuť - a všetky spolu dokonale ladili. Odporúčame vyskúšať aj tým, ktorí si myslia, že obed vo „vege“ štýle nie je celkom ono.
Zdroj:
Matúš Husár
Pečený karfiol s pohánkou a zeleninou
Napokon sme si dopriali wafle, a to v slanej i sladkej verzii. Hoci patria k raňajkovej ponuke, nás zlákali práve na obed. Porcia Meat town waffle (12 €) podľa nášho odhadu uspokojí veľkosťou 90 percent jedákov. Páčil sa nám aj kontrast slanej chuti vyzretého syra čedar a plátkov jemného roast beefu so sladkou waflou. Krémová pena bola lahodne jemná a domáce sušené paradajky opäť famózne.
Zdroj:
Matúš Husár
Meat Town wafle
Sladké Waffle Banofee so slaným karamelom (8 €) až tak nenadchli, karamel bol chuťovo nevýrazný, a tiež by sme ho prijali viac. Navyše nás vyrušovala oriešková granola, bola totiž priveľmi tvrdá, počas konzumácie nás poriadne potrápila. Keby sme to tušili, wafle si objednáme bez granoly. Rátajte tiež s tým, že jedny i druhé wafle podávajú studené.
Zdroj:
Matúš Husár
Waffle Banofee so slaným karamelom
Hodnotenie: ****ˇ
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Konzumáciu si redakcia platila sama.
(bn)
BEDEKER GURMÁNA Otestovali sme pivnú reštauráciu v budove legendárneho Steinu
Reštauráciu v unikátnych priestoroch zrekonštruovanej historickej Spilky otvorili pred približne dvoma rokmi, no otestovať sme ju prišli až teraz, keď sa po obmedzeniach pandémie naplno rozbehla. K tankovému pivku vám ponúknu tradičné jedlá, ktoré vraj reprezentujú mix toho najlepšieho z Rakúska-Uhorska, ale tiež všeličo z modernej kuchyne. Aká je naša skúsenosť?