FOTO: V Bratislave sa začal májový Dobrý trh - ako to na ňom vyzeralo?

29.5.2021

Zdroj: TASR - Daniel Veselský

Páčil sa vám článok?

Myšlienka Dobrého trhu vznikla práve na Panenskej ulici, v záhrade evanjelického kostola, kde sa koná aj májový Komunitný Dobrý trh, ktorá má byť o návrate ku svojim koreňom. V minulosti na ňom sused Ben z Next Apache organizoval záhradné grilovačky, spájal obyvateľov ulice cez jedlo, hudbu a zážitky. A presne takáto bola idea trhu aj počas prebiehajúceho víkendu.

Do 27. mája mali ľudia možnosť zakúpiť si naše Mačky vo vreci na www.dobrytrhonlajn.sk a 29. mája, teda zajtra si ich budú môcť vyzdvihnúť na Komunitnom Dobrom trhu na Panenskej. Ten však nezíval prázdnotou ani dnes...

Zdroj: TASR - Daniel Veselský

V Cyklokuchyni si ľudia mohli nechať spraviť menšie základné opravy svojich bicyklov, poradiť sa so závažnejšími problémami, prípadne si v stánku zakúpiť mestské "cyklovychytávky" ako zvončeky, tričká, svetielka a maličkosti vhodné ako darčeky pre cyklistov.

Súčasťou programu je aj Komunitné rádio, ktoré si záujemcovia mohli vypočuť na webe alebo cez livestream na Facebooku. Nahrávanie a vysielanie prebiehalo naživo, čiže všetky diskusie boli a budú verejné a konajú sa na záhrade Starého Lýcea na Konventnej ulici. Sociálne, politické, športové témy sa prelínajú s príbehmi, hudbou a nezabudnuteľnými hlasmi podsvetia.

Zdroj: FB Dobrý trh

"Poďte s nami objavovať čoraz vibrujúcejšie podhubie bratislavských komunít - susedských, sociálnych, záujmových a všakovakých iných. S Lacom Oravcom a jeho hosťami sa budeme prechádzať ulicami Starého Mesta, navštívime niekoľko komunitných priestorov a budeme sa rozprávať nielen o komunitnom organizovaní," tak znela pozvánka na komunitnú prechádzku, ktorá sa začínala pred ZUŠ Miloša Ruppeltda. Jej žiaci potešili zase online koncertom...

Zdroj: FB Dobrý trh

Dúhová Mačka spolu s Dúhový Pride Bratislava podporuje rovnoprávnosť a poukazuje na ľudské práva lesieb, gejov, bisexuálnych a transgender ľudí a na zrovnoprávnenie ich sexuálnej orientácie a rodovej identity.

Zdroj: FB Dobrý trh

​(ars)

Páčil sa vám článok?