Poznáte lampiónové plávanie? Je to zážitok a môžete si ho prísť vychutnať

Dnes,
0

Zdroj: zdraveotuzovanie.sk/Rudolf Baranovič

Páčil sa vám článok?

Nevšednú atmosféru jazera na Zlatých pieskoch, ktoré rozžiaria desiatky svetielok, si môžete vychutnať, aj keď nie ste nadšencom otužovania. Príďte sa pozrieť aspoň z brehu na Bratislavské lampiónové plávanie, bude to úžasný pohľad!

Netušíte, čo sa to vlastne chystá? Môžete byť nielen svedkom, ale aj priamym účastníkom večerného plávania s plavákom, v ktorom je umiestnená čelovka či iné svetlo. Samotným lampiónom sa stáva osvetlená plavecká bójka plávajúca na hladine. Čím viac plavcov sa za súmraku ponorí do jazera, tým krajší bude lampiónový efekt na jeho hladine.

Toto originálne podujatie sa uskutoční v sobotu 26. októbra na Wakelake na Zlatých pieskoch, zaregistrovať sa môžete do 23. októbra. Teplota vody by mala byť 14 až 16 stupňov, po plávaní vás zahreje horúci čaj a výborný guláš, ktoré sú v cene registrácie. Organizátor Vladimír Pauco hodnotí lampiónové plávanie ako jedinečné spojenie otužovania, dobrej atmosféry a krásneho vizuálneho zážitku. „Ide o zdraviu prospešnú aktivitu, ktorá prispieva aj k utužovaniu vzťahov. V dnešnej dobe určite potrebujeme oboje.“

(ac)

Páčil sa vám článok?