Ružinov pripravil festival pre seniorov: Vystúpi aj Robo Grigorov!

1.10.2024
0

Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

Páčil sa vám článok?

Bratislavský Ružinov pripravil aj tento rok pre svojich starších obyvateľov celomesačný program v rámci festivalu Ružinov seniorom, ktorý ponúkne množstvo kultúrnych a spoločenských zážitkov. Vstup na podujatia je bez poplatku, je však potrebné sa zaregistrovať zaregistrovať. Informoval nás o tom marketingový manažér CULTUS Ružinov Patrik Cucor.

Celý mesiac október sa bude v Ružinove niesť v znamení osláv a aktivít pre seniorov. Tento rok ich čaká rôznorodý kultúrny program, ktorý bude zahŕňať prednášky, koncerty, workshopy a divadelné predstavenia. Cieľom je poskytnúť priestor na oddych a zábavu, zároveň uznať a osláviť prínos, ktorý seniori prinášajú do života komunity.

„Seniorom sa venujeme po celý rok, nielen v októbri, ale na tohtoročnom programe mesiaca úcty k starším sme si dali v Ružinove mimoriadne záležať. Aj tento rok si budú môcť vybrať zo širokej ponuky podujatí, kde si naozaj každý nájde to, čo ho zaujíma – či to sú kultúrne podujatia, workshopy, prednášky alebo diskusie.“ povedal starosta Ružinova Martin Chren.

Novinka: Súťaž pre seniorov s atraktívnymi cenami

V rámci festivalu Ružinov seniorom bude tento mesiac pre seniorov pripravená zaujímavá súťaž. Seniori, ktorí sa zúčastnia aspoň 15 rôznych podujatí počas októbra, budú mať šancu vyhrať atraktívne ceny. Na získanie odmien bude potrebné zbierať pečiatky na špeciálnu kartičku za každú účasť. Na konci mesiaca, počas podujatia Seniorské fórum 3, ktoré sa uskutoční 31. októbra 2024, budú aktívni účastníci ocenení starostom.

Zdroj: Cultus Ružinov

Jednou z hlavných častí tohtoročného programu sú koncerty, ktoré majú za cieľ obohatiť voľný čas seniorov a priniesť im krásne kultúrne chvíle.

Hlavné podujatia v DK Ružinov (Ružinovská 28):

2. 10. (streda, 14:30) – FS KARPATY
Festival sa slávnostne otvorí vystúpením FS Karpaty, ktorý predvedie tradičné slovenské tance, piesne a hudbu.
DK Ružinov, Ružinovská 28

24.10. (štvrtok, 11:00) – FIESTA KUBANA
Účinkovanie kubánskej speváčky Janelys Fernández Díaz s hudobníkmi zo Slovenska a Maďarska. Tešiť sa môžete na rytmy salsy, merengue, bachaty a cumbie.
DK Ružinov, Ružinovská 28

29.10. (utorok, 10:30) – POCTA F. K. VESELÉMU K 120. VÝROČIU NARODENIA
Koncert a beseda o vplyvnej osobnosti slovenskej populárnej hudby.
DK Ružinov, Ružinovská 28

31.10. (štvrtok, 11:30) – SENIORSKÉ FÓRUM 3
Stretnutie so starostom, odovzdávanie cien pre najvernejších návštevníkov a diskusia. Hosťom bude spevák Robo Grigorov.

Zdroj: Cultus Ružinov

Pripravené sú aj rôzne workshopy, divadelné predstavenia a vzdelávacie semináre, ktoré ponúkajú možnosť aktívneho zapojenia sa a získania nových vedomostí.

Vstup na všetky podujatia je bez poplatku, avšak je potrebné sa vopred zaregistrovať.

Viac informácií i regostráciu nájdete na tejto stránke.

Páčil sa vám článok?