Uzavreté priecestie na Ivanskej ceste: Nemohli by práce trvať kratšie?

11.7.2024
0

Zdroj: CŠ

Páčil sa vám článok?

Mesto Bratislava pokračuje v oprave Trnavskej cesty pred Martinským cintorínom v Ružinove. Najnovšie sa práce realizujú v úseku až po železničné priecestie na križovatke s Ivanskou cestou. Priecestie je z toho dôvodu uzatvorené od 9. júla až do 5. augusta, teda takmer mesiac. Zaujímalo nás, či je to nevyhnutné.

Viacerí Ružinovčania si na sociálnej sieti sťažujú, že uzávera bude trvať pridlho a po 17:30 h nevidno na ceste pracovať nikoho. 

Železničné priecestie je po väčšinu dňa pre automobilovú dopravu uzavreté úplne, na Trnavskej ceste vpúšťajú autá dočasné semafory striedavo v jednom pruhu. 

Zdroj: CŠ

Uzavreté priecestie. 

"Samozrejme, aj nás by tešilo, keby sa dal čas, potrebný na práce, skrátiť. Avšak práce vzhľadom na nevyhnutné technologické prestávky niektorých operácií nie je možné urýchliť, nakoľko by došlo k zníženiu kvality dodávaných služieb," reagoval na naše otázky hovorca magistrátu Peter Bubla.

Ako vysvetlil, obrubníky a prídlažba sú ukladané do betónového lôžka, ktoré má svoj čas vyzretia a tento čas je nevyhnutý, aby lôžko dosiahlo svoju pevnosť. V tejto etape sa bude riešiť aj odvodnenie komunikácie do priekopy, ktorá je aktuálne zničená a počas dažďov neplní svoj účel.

Zdroj: ostredky.sk

Doprava na Trnavskej je vedená v jednom jazdnom pruhu.

"Netreba zabúdať, že v tomto časovom intervale sú dve etapy, oprava najskôr jedného a potom druhého pruhu. Skrátiť by sa dal čas opravy jedine v prípade úplnej uzávierky. To by však ešte viac komplikovalo dopravu a hlavne premávku MHD," dodal.

Na stavbe v réžii firmy STRABAGsa podľa neho nachádza od 8 do 19 robotníkov  v závislosti od dennej potreby.  Termín uzávierky bol schválený Krajským dopravným inšpektorátom aj Okresným úradom Bratislava – odbor dopravy.

(ms)

Páčil sa vám článok?