Bratislava vo veľkom mení svoju tvár, toto sú najzaujímavejšie nové bytové projekty

6.7.2024
0

Zdroj: JTRE

Páčil sa vám článok?

Hlavné mesto Slovenska v poslednom období prechádza obrovskými zmenami, ktoré navždy zmenia jeho tvár. Viaceré známe developerské projekty sú vo výstavbe, niektoré už v lete finišujú. Pozreli sme sa na aktuálnu ponuku bytov a zistili, čím sa líšia od konkurencie.

Downtown YARDS

Nový projekt Downtown Yards (úvodný obrázok) od JTRE spojí kozmopolitnú atmosféru moderného centra hlavného mesta a pokojný ráz pôvodnej zástavby Nív. Developer ponúka v súčasnosti byty za zvýhodnené ceny. Jednoizbový byt tu môžete kúpiť už od 213 000 eur, dvojizbový od 298 800 eur a trojizbový od 448 920 eur. Nová vstupná brána do rastúceho bratislavského downtownu sa hneď po predstavení stretla s mimoriadnym záujmom. Už v predpredaji si kupujúceho našlo 135 bytov z celkovej ponuky vyše 650 rezidencií.

Downtown Yards vyrastá na pozemku medzi Košickou, Prístavnou, Pláteníckou a Mlynskými nivami. Projekt tvoria rezidenčné bloky s výškou od 8 do 27 podlaží popri Košickej a nízkopodlažné polyfunkčné objekty orientované do Pláteníckej ulice.

Zdroj: JTRE

​Downtown Yards vyrastá na pozemku medzi Košickou, Prístavnou, Pláteníckou a Mlynskými nivami. 

Parkovanie poskytne podzemná garáž, kde bude na troch podlažiach 1 721 parkovacích miest aj dostatok elektronabíjačiek. Obyvatelia tiež budú mať v každom rezidenčnom vchode priestor na uskladnenie bicyklov. Dokončenie prvej etapy je plánované na roky 2026 – 2027, prví klienti sa teda budú môcť tešiť z nového bývania už o tri roky.

Millhaus

V lokalite Mlynské nivy, ktorá sa stáva nosným bulvárom nového centra mesta, začali na jar budovať aj projekt Millhaus. 19-podlažný rezidenčný dom prinesie 151 bytových a ubytovacích jednotiek, ktoré doplnia obchodné priestory v parteri. Rezidenti budú mať k dispozícii takmer 140 parkovacích miest na dvoch podzemných podlažiach a súčasťou projektu budú aj oddychové zóny v polootvorenom vnútrobloku a detské ihrisko.

Zdroj: millhaus.sk

Vizualizácia bytového domu ​Millhaus. 

Bytový dom Millhaus je koncipovaný ako súčasť plánovaného 15-minútového mesta. Tento koncept umožňuje obyvateľom navštíviť do 15 minút pešo alebo na bicykli základnú občiansku vybavenosť – školy, škôlky, obchody, služby alebo prácu. Cenník bytov zverejnený nie je.

Metropolis

Zdroj: Mint Investments

Vizualizácia projektu Metropolis. 

V réžii developera Mint Investments finišuje výstavba projektu Metropolis, ktorý by mal byť kupujúcim k dispozícii už toto leto. Vyznačuje sa použitím najmodernejších technológií s cieľom priniesť energetickú efektívnosť, udržateľnosť, komfort a bezpečnosť rezidentov aj návštevníkov.

Zdroj: ms

Výstavba projektu Metropolis pred niekoľkými mesiacmi. Pohľad od stanice Nivy.

Projekt ponúka luxusné a nadštandardné bývanie, čomu zodpovedajú aj ceny. Najmenšie byty a apartmány sú označené ako „Smart City“ a začínajú na cene 275 000 eur. Druhou kategóriou je tzv. „Family Style“, kde sa rozloha bytov pohybuje v rozmedzí od 54 až po 117 metrov štvorcových. Tieto byty si noví majitelia kúpia od 374 000 eur.

Nesto Prime

V Petržalke pri hraniciach s Rakúskom sa rozrastá nová štvrť od developera Lucron. Jej súčasťou je aj projekt Nesto Prime, ktorý by mal byť dokončený v roku 2027. Poskytne limitovaný počet 60 bytov v nízkopodlažnej zástavbe uprostred existujúcej zelene. Na výber sú 3- a 4-izbové byty a mezonety s výmerou od 100 do 300 metrov štvorcových, ktoré vzniknú v súkromnom priestore štvrte so zónou bez áut.

Zdroj: Lucron,

Projekt Nesto Prime.

Ceny za menšie trojizbové byty sa pohybujú od 406 000 eur, najluxusnejší 5-izbový mezonet s výmerou 354 metrov štvorcových ponúka developer za 1 173 750 eur. Z dôvodu súkromia bude v každom zo šiestich obytných domov iba desať bytov, dva na každom poschodí. Všetky budú disponovať priestrannými balkónmi, terasami alebo predzáhradkami a budú vybavené systémom stropného chladenia aj kúrenia.

(bk, ak)

Páčil sa vám článok?