BEDEKER GURMÁNA: V gastrozóne Eurovea sme otestovali novinky
Zdroj: Marián Dekan
V novej reštauračnej zóne v predĺženej časti obchodného centra Eurovea nájdete aj prevádzky, ktoré v pôvodnom foodcourte neboli. Naša voľba bola teda jasná, vyskúšame niečo z ponuky bistra Amerikanos, kiosku Pomodorino s talianskymi chuťami, a potom Eatballz, ktorý ponúka mäsové i vege guľky v rôznych variáciách.
Pôvodný foodcourt v tomto nákupnom centre pri Dunaji sa presťahoval do zväčšenej nákupnej pasáže na prvé poschodie, kde zdvojnásobil svoju kapacitu. Ponuka je pestrá, no nie je to len o jedle - v hale nájdete aj zábavnú, oddychovú či spoločenskú zónu s výhľadom na Dunaj, takisto pódium na vystúpenia či detský kútik.
V bistre Amerikanos nás zlákali najskôr tortilly. Dve plnia kuracím mäsom, my sme stavili na Tortillu New Mexico (10,50 €) s trhaným bravčovým mäsom. V placke je tiež strúhaný syr čedar, posekaný ľadový šalát a kukurica, majonéza, bbq omáčka a červená cibuľa, naozaj bohatý mix chutí. Šťavnaté dobre ochutené mäso v kombinácii s dresingom a zeleninou sme si užili, aj tortila bola mäkučká, navyše sme dostali chrumkavé hranolčeky, ktoré tiež robia super, takže žiadna výčitka.
Zdroj:
Marián Dekan
Tortilla New Mexico
Naopak, Utah burger (15,50 €) sa akosi nevydaril, hoci burgery vedia robiť dobre. Obrázok lákal na slušnú porciu burgera, čo síce bola pravda, len keby to bola slušná porcia dobrého burgera. Mäso okolo hovädzieho asi len preletelo, navyše bolo prepečené a príliš slané a šťavnatosť burgera priam nulová. Ak v ňom mala byť mayo omáčka, tak sa niekde cestou k nám stratila. O žemli, ktorá by to mala celé podporovať, ani nehovoríme. Málokedy sa stáva že burger nedojeme, žiaľ, stalo sa. Dobrý bod si zaslúžia len hranolčeky, tie boli opäť fajn.
Zdroj:
Marián Dekan
Utah burger
V kiosku Pomodorino so špecialitami talianskej kuchyne nás zaujali cestoviny v lososovej omáčke Penne salmone (10,20 €). Vyskúšali sme však malú zmenu, namiesto penne sme si vypýtali tagliatelle a vymenili nám ich bez problémov. Bola to dobrá voľba: cestoviny uvarené tak ako treba, al dente, dochutené super, aj jemné kúsky lososa v nich boli vynikajúce a porcia pre nás obrovská, i keď na tanieri to tak nevyzerá. Určite odporúčame.
Zdroj:
Marián Dekan
Lososové cestoviny
Ďalšou talianskou pochúťkou boli Gnocchi Rustiche (11,50 €). Tieto tradičné talianske halušky s jemnou zemiakovou chuťou robia na rôzne spôsoby, môžete ich mať s paradajkovou, syrovou či mäsovo-smotanovou omáčkou. My sme si ich dali so smotanovou omáčkou, k tomu ešte kúsky opečenej slaninky a špenátu. Aj túto navonok jednoduchú špecialitu chválime. Noky boli lahodné, vnútri vláčne, a pekne zladené so všetkými pridanými chuťami i vôňami.
Zdroj:
Marián Dekan
Gnocchi Rustiche
V kiosku Eat Ballz si môžete vybrať mäsové i vegetariánske guľky v rôznych omáčkach - paradajkovej, kôprovej, karí aj syrovej, ktoré pripravujú podľa vlastnej receptúry. Takže keď sme si objednali „švajčiarske“ guľky Swiss Ballz (7,90 €), ani nás neprekvapilo, že prílohou je zemiaková kaša, hoci pre švajčiarsku kuchyňu nie je typická. Tipujeme, že inšpiráciou pre tento názov mohla byť syrová omáčka. Fašírka z mletého hovädzieho mäsa bola fajn, jemne pikantná, omáčka pripravená so syrom čedar chuťovo menej výrazná, ale tiež potešila, a zemiaková kaša dobrý štandard. Spolu so šalátom coleslaw a opraženou cibuľkou nám pripravili príjemné jedlo.
Zdroj:
Marián Dekan
Swiss Ballz
Naše hodnotenie: ****´
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Konzumáciu si redakcia platila sama.
(bn)
BEDEKER GURMÁNA Raňajky s alpakami sú zážitok, ale pozor, je tu malá zrada
Bistro Bite&Byte v bratislavskom Ružinove máme overené, prvýkrát sme sem zašli približne pred rokom na obed a boli sme spokojní. O čosi neskôr však pribudla novinka – raňajky, pri ktorých vám robia spoločnosť prítulné alpaky. Museli sme vyskúšať, takýto zážitok nik iný v našom meste neponúka.