Parkom A. Hlinku sa roznesie vôňa mäsa a zabíjačkových špecialít
Milovníci mäsa a zabíjačkových špecialít si už tento víkend opäť prídu na svoje v bratislavskom Ružinove. Mestská časť spolu s miestnou organizáciou Cultus Ružinov organizuje v sobotu (2.2.) tradičné Ružinovské zabíjačkové slávnosti.
Park Andreja Hlinku ožije dopoludnia ukážkami tradičnej dedinskej výroby klobás, porciovaním prasaťa či súťažou vo varení ovarovej kapustnice. Návštevníci budú môcť ochutnať, ale taktiež si kúpiť rôzne zabíjačkové výrobky a jedlá. Atmosféru bude dotvárať kultúrno-hudobný program. Predstaví sa napríklad Ján Berky Mrenica či folková skupina Salamander, o fašiangový sprievod sa postará Folklórny súbor Karpaty.
Podujatie sa bude zároveň riadiť novými ekologickými pravidlami.
,,Všetci predajcovia jedál a nápojov musia používať kompostovateľné riady, resp. riady určené na opätovné použitie," podotkla Andrea Kozáková, riaditeľka Cultusu Ružinov. Pod nimi si treba predstaviť napríklad riady z cukrovej trstiny, palmových listov, rastlinného škrobu, celulózy, drevenej dyhy či papiera. Všetok odpad sa bude zároveň separovať.
(tasr)